Koninklijk paar ontvangt bronzen dubbelportret | De Oranjes

vrijdag 22 mei 2015

Koninklijk paar ontvangt bronzen dubbelportret

Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima kwamen vanmiddag naar het Binnenhof om daar een aangeboden dubbelportret in brons van zichzelf te bekijken. 

Het dubbelportret met de beeltenis van Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima staat in de Ledenkamer van het gebouw van de Raad van State. In deze besloten ruimte hangen schilderijen van de voormalige staatshoofden Koningin Wilhelmina, Koningin Juliana en Koningin Beatrix. Zij waren, net als Koning Willem-Alexander nu is, voorzitter van de Raad van State. Koningin Máxima heeft sinds oktober 2004 zitting in de Raad.

Kunstenaar Eric Claus heeft voor het kunstwerk een afbeelding gebruikt van het moment dat het Koninklijk Paar na de inhuldiging op 30 april 2013 de Nieuwe Kerk in Amsterdam verlaat. De Koning en Koningin gingen, trots, met het beeld op de foto en zullen het nog vaak tegenkomen als ze de Raad van State bezoeken.

3 opmerkingen:

 1. een mooi en lijkend beeld.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind het heel mooi dat ze daar staan,maar het beeld op zich,vind ik niet zo mooi. En weet jij toevallig hoe of het was met de koningen Willem I Willem II,en Willem III omdat je alleen Wilhelmina Juliana en Beatrix noemt,en hun voorgangers niet. Alvast mijn hartelijke dank.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik denk dat van de Koningen I t/m III geen schilderijen hangen/beelden staan..

   Verwijderen