Koninklijk paar en Prinses Beatrix bij 5 mei-concert | De Oranjes

dinsdag 5 mei 2015

Koninklijk paar en Prinses Beatrix bij 5 mei-concert

Koning Willem-Alexander, Koningin Máxima en Prinses Beatrix woonden vanavond het traditionele 5 mei-concert op de Amstel in Amsterdam bij. Vanwege 70 jaar bevrijding was dit jaar ook president Harper van Canada aanwezig. 

Voor aanvang van het concert had het Koninklijk paar een ontmoeting met de president die ze eind deze maand opnieuw ontmoeten tijdens het staatsbezoek aan Canada. Ondanks dat het vandaag erg slecht weer was, klaarde het vanavond op, maar koud bleef het wel. Gedurende het concert kon Prinses Beatrix het zelfs met de dikke bontmantel niet warm krijgen. Op het podium, wat meters verderop dreef, waren vanaf 21.00 uur optredens van Herman van Veen, Claudia de Breij en Giovanca, die speciaal voor het concert nieuwe nummers schreven. Zij werden begeleid door het Nationaal Jeugd Orkest.

Zoals ieder jaar vertrok het Koninklijk gezelschap tijdens het slotlied 'We'll meet again' per rondvaartboot. Onderweg werden ze onder andere toegezwaaid door zeventig 70-plussers, die met een fakkel in de hand een rij langs het water vormden.

3 opmerkingen:

  1. Ik heb de uitzending gezien en deze was erg mooi; en ontroerend met het vaarwel lied, zoals ik dat altijd noem: We'will meet again.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Prachtig, wat zag koningin Maxima er mooi uit. Ook al houd ik wel wat minder van de bovenkant van de japon.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Uitzending was heel mooi en ik heb- net als Beatrix, Willem-Alexander en Maxima- ook keihard mee gezongen, warm zittend op mijn bank :-)

    BeantwoordenVerwijderen