Prinsessen nog schaars met sieraden | De Oranjes

donderdag 7 mei 2015

Prinsessen nog schaars met sieraden

Voordat ze (vanaf hun 18e) getooid met vele historische juwelen de straat op gaan, lijken de prinsessen nog even te genieten van een leven zónder sieraden. De armbandjes en kettingen die Amalia, Alexia en Ariane de afgelopen jaren uitkozen om te dragen waren - in tegenstelling tot vele leeftijdsgenootjes - niet echt glamorous te noemen. 

Uit de Koninklijke juwelenkist
De Prinses van Oranje, Prinses Alexia en Prinses Ariane zijn alle drie natuurlijk gedoopt in de bijzondere doopjurk van Wilhelmina. Op de jurk was het sieraad 'de zilveren adelaar' bevestigd. Vrijwel iedereen in de Koninklijke familie heeft deze roofvogel op zijn/haar buik tijdens de doop.
Toen de Prinses van Oranje in 2011 met haar oma meeging naar het Europese kampioenschap dressuur in het Kralingse Bos verscheen ze met een bruine ketting om haar nek waaraan een klein blauw juweeltje hing. Enkele weken later droeg ze dit kleine, maar dure sieraad ook gewoon op school toen ze optrad tijdens 'Bloemcamp got talent'. De laatste keer dat we de prinsessen met échte juwelen uit - vermoedelijk - de Koninklijke schatkist zagen was op 30 april 2013. Boven hun blauwe jurk kwam af en toe een zilveren ketting met blauwe edelsteen in de vorm van een hartje tevoorschijn. Amalia droeg als oudste een groter hartje dan haar zusjes.

De symboliek van Alexia
Van de prinsessen lijkt Prinses Alexia zich het meest aan aparte armbanden en kettingen te hechten. Het gaat haar niet om glinsterende parels of een leuke ketting, maar om de symboliek. In de zomer/het najaar van 2013 hing er aan Alexia's pols steeds een groen touwtje. Voor zover zichtbaar hangt er verder niets aan, maar het gaf haar wellicht 'houvast' bij de spannende momenten zoals de zomerfotosessie, de begrafenis van Prins Friso en het huwelijk van Prins Jaime en Viktória.

Bij het WK Hockey had Alexia een hele serie plastic bandjes van 'Best friends forever' om en regelmatig draagt ze een ketting met kokerhanger. Ze heeft in ieder geval twee verschillende. In een koker kun je van alles met je mee dragen, daarom hebben katten ook vaak een bandje met een kokertje waar hun adres in zit.

Loombandjes 
Natuurlijk hebben ook de prinsesjes meegedaan aan de rage 'loombandjes'. Vorig jaar droegen Amalia en Ariane zelfgemaakte loombandjes bij het WK Hockey. Deze armbandjes zijn niet meer dan diverse kleurrijke elastiekjes die aan elkaar geknoopt zijn. Met speciale haaknaalden en technieken kun je het zo creatief maken als je wilt.

De A van Amalia
De Prinses van Oranje viel tijdens de fotosessie in Argentinië vooral op door haar mascara (dat zagen we nog niet eerder) Om haar hals droeg ze echter ook een mooie zilveren ketting met de letter A. Die A zal vast iets met haar naam te maken hebben..

10 opmerkingen:

 1. Wat een leuke en interessante log; erg leuk gedaan

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat weet jij toch altijd weer interessante dingen te verzinnen voor een log!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dit is weer een leuke log. Ik geniet iedere keer van je logs. Soms reageer ik op een log,als ik het een leuke en iteresante log vind,zoals deze log.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja idd een leuk onderwerp voor een log. Maar laat ze lekker sieraden dragen die veel kinderen van hun leeftijd dragen. De luxe komt nog wel.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Reacties
  1. Ja, en Alexia ook :) Ze hebben er inmiddels ook wel de leeftijd voor. Ik begon ook toen ik 11 jaar was.

   Verwijderen
 6. ik vind het niet erg dat Amalia mascara draagt

  BeantwoordenVerwijderen