Koningin Máxima opent Zorg Onderwijs Centrum van Kentalis en neemt deel aan dialoogsessie over financiële vaardigheden | De Oranjes

vrijdag 22 mei 2015

Koningin Máxima opent Zorg Onderwijs Centrum van Kentalis en neemt deel aan dialoogsessie over financiële vaardigheden

Koningin Máxima opende vanochtend in Zoetermeer het nieuwe Zorg Onderwijs centrum van Kentalis. 's Middags woonde ze een besloten dialoogsessie over financiële vaardigheden bij. 

Kentalis is een landelijke organisatie voor mensen met doofheid, (ernstige) slechthorendheid, doofblindheid en taalontwikkelingsstoornissen. Het Centrum in Zoetermeer biedt begeleiding, behandeling, onderwijs en onderzoek voor kinderen, jongeren en volwassenen. Zo huisvest het nieuwe gebouw onder andere speciaal onderwijs met zorgvoorzieningen en specialistische kindzorg. Daarnaast is er ook een Cruyff Court, waar leerlingen van Kentalis en daarbuiten kunnen sporten en spelen.
Door haar handafdruk te zetten, opende de Koningin het nieuwe centrum. Ze treedt daarmee in de voetsporen van Prinses Juliana die in 1981 het toenmalige Christelijk Instituut voor dove jongeren Effatha opende, op dezelfde locatie in Zoetermeer waar nu Kentalis staat. 
Na de feestelijke opening kreeg de Koningin een rondleiding door het nieuwe gebouw, zo ging ze langs bij een keuken - en taallokaal.
Vanmiddag nam de Koningin deel aan een besloten dialoogsessie over financiële vaardigheden in het onderwijscurriculum. Tijdens deze bijeenkomst gingen onder anderen docenten, ondernemers, ouders en leerlingen de dialoog aan over het belang van financiële vaardigheden in het curriculum van het funderend onderwijs. De bijeenkomst vond plaats in het kader van het programma Onderwijs2032. Dit is een initiatief van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap om het funderend onderwijs toekomstbestendig te maken.

Kleding: 
Koningin Máxima droeg het beige broekpak die ze voor het eerst al in 2006 aan had bij de fotosessie met de Japanse Keizerlijke familie bij Paleis het Loo. Ze droeg er de bijpassende bekende hoed van Fabienne Delvigne bij.

5 opmerkingen:

 1. Wist dat je via www.kentalis.nl een foto's mag downloaden en daarna mag plaatsen met bronvermelding.
  Heel mooi zo voor mij: koningsfan en zelf slechthorend zijn vanaf mijn geboorte. Gaat mooi zo samen.
  Ik ga zondag weer mijn site bijwerken met foto's van de Kentalis website.
  Ik zelf heb in 2011 stage gelopen op Kentalis, het was een erg leuke stage. Want ze begrepen mijn handicap slechthorendheid daar want het was daar gewoon normaal. Helaas hebben ze al een paar jaar daar een vacature stop waardoor het nu nog niet lukt om daar echt werk te vinden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank voor de tip. Ik kan het zo snel niet vinden. Kun je misschien de link geven? En fijn dat je zo'n goede ervaring met Kentalis hebt gehad!

   Verwijderen
  2. Dit is de link:

   http://www.kentalis.nl/Over-Kentalis/Actueel
   http://www.kentalis.nl/Over-Kentalis/Actueel/Koningin-opent-met-handafdruk-Zorg-Onderwijs-Centrum-van-Kentalis

   Verwijderen
  3. Daar staat niet bij of ze rechtenvrij zijn of niet, dus waag ik de gok niet. Toch bedankt hoor! En ik heb inmiddels al foto's van Getty :)

   Verwijderen
 2. Ik er staat in het persbericht ernaast dat ze rechtenvrij zijn.
  Ik heb het gevraagd aan hun en ze zijn rechtenvrij om te gebruiken wel met bronvermelding van de fotograaf.
  De foto's zijn in opdracht gemaakt door Robin Utrecht voor Kentalis.
  Ik heb een mailtje gekregen dat ik ze vrij mag gebruiken.

  BeantwoordenVerwijderen