Officieel bezoek aan de Verenigde Staten - I | De Oranjes

zondag 31 mei 2015

Officieel bezoek aan de Verenigde Staten - I


Het officiële bezoek van Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zou aanvankelijk maandag van start gaan. Door een wijziging in het programma werd er vanavond al bij de ambassadeur gedineerd. 
In de residentie van ambassadeur Rudolf Bekink werd gedineerd met vertegenwoordigers van verschillende ‘denktanks’, beleidsmakers en vooraanstaande Amerikanen. Tussen de gerechten door wisselden de Koning en Koningin steeds van tafel om met verschillende mensen te praten over problemen en dilemma’s bij onder meer handel en economie, veiligheid, klimaatverandering, privacy en internetvrijheid.

Omdat het Koninklijk paar maandagavond (dan zou het diner eigenlijk plaatsvinden) uitgenodigd werd een honkbalwedstrijd van de Washington Nationals bij te wonen, is het diner verschoven.

Kleding
Koningin Máxima droeg het broekpak van NATAN die ze toevallig bijna exact een jaar geleden ( 1 juni 2014) droeg bij de opening van het Holland Festival. Ze had de beige bovenkant nu 'opgevrolijkt' met een zwarte spin. De Koning was gekleed in een blauw pak met lichtoranje stropdas.

6 opmerkingen:

 1. Mooi kort verslagje en kijk al uit naar de volgende dagen, want als men er niets van meekrijgt, dan zorg jij wel dat we op de hoogte zijn en blijven. De koningin zag er mooi uit in dat witte pakje met spin als broche, alleen jammer van dat losse haar, maar dat weten we nu eenmaal van haar. hoeven we niet meer over te discusieren

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi pak van Maxima, alleen vind ik de broche nou weer niet mooi. Zo groot. Vaak geven broches een statement, dus.... Willem Alexander heeft een mooi pak aan.
  tja, net wat Anja al zegt, jammer van t haar.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik voeg nog even wat linkjes toe, had vanochtend niet zoveel tijd :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ha Vivian,
  Hoe weet je dat Maxima én dochters aanwezig zijn bij kinderen maken muziek?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat verwacht ik omdat het weer op een woensdag is en ze er de vorige keer ook bij waren :)

   Verwijderen
  2. Ah zo! Die gedachtes heb ik ook, we zullen zien :)

   Verwijderen