Koninklijk gezin beleeft actieve meivakantie | De Oranjes

maandag 18 mei 2015

Koninklijk gezin beleeft actieve meivakantie

Op de Bloemcampschool was het niet, zoals op de meeste basisscholen, na Koningsdag meivakantie. De vakantie ging pas in op 4 mei. De Koning en Koningin hadden ook na 5 mei bewust geen activiteiten meer gepland, waardoor het gezin op vakantie kon. 

Boostcamp HGC
Terwijl Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima de verplichtingen van 4 en 5 mei bijwoonden (dodenherdenking, bevrijdingsconcert) ging bij de Wassenaarse hockeyclub HGC het Boostcamp van start. De prinsessen leerden tijdens deze dagen diverse hockeykunsten van professionals en speelden toernooitjes.

Op vakantie in de Verenigde Staten
Waarschijnlijk reisde het Koninklijk gezin op 6 mei naar de Verenigde Staten. Alsof het een busrit van Wassenaar naar Den Haag is stappen de Koning en Koningin met gemak op het vliegtuig. Volgende week al vliegen ze namelijk weer die kant op voor een staatsbezoek aan Canada en een officieel bezoek aan de Verenigde Staten, maar het hield hen niet tegen nu gewoon eens thuis te blijven. Aanvankelijk verliep het privébezoek van het Koninklijk gezin in alle anonimiteit totdat iemand de Nederlandse Koningin met haar dochters in een speelgoedwinkel herkende. De foto werd op internet gegooid. Op de foto is te zien hoe Máxima enkele cd's bekijkt, terwijl Prinses Alexia een playstation draagt.

Wandeling door Wassenaarse bossen
Gisteren werd het gezin, inmiddels weer terug in Nederland, opnieuw gesignaleerd. De verjaardag van Koningin Máxima werd niet relaxed in de tuin van Villa Eikenhorst gevierd, maar bestond uit een wandeling door de Wassenaarse bossen. Hoewel ze zeer informeel en sportief gekleed waren, werden ze toch door diverse mensen herkend. Een voorbijrijdende automobilist voerde zelfs een gesprek met Koning Willem-Alexander. Ondertussen stonden de overige gezinsleden op de weg. Een gitarist van de Haagse band The Clarks fietste op dat moment over het pad en riep 'Hey hallo, ga eens van die weg af'. De Koning en Koningin stapten snel opzij en maakten excuses voor het blokkeren van de weg..
Kleding
(Voortaan wordt er onder ieder nieuwsartikel beschreven wat de Oranjes droegen. Ook al is dat gewoon te zien.. Mensen schijnen daar toch behoefte aan te hebben)

De Prinses van Oranje, Prinses Alexia en Prinses Ariane droegen tijdens de Boostcamp (net als iedereen) het blauwe ABN-AMRO shirt. Alexia was in de speelgoedwinkel in de VS gekleed in een blauw jurkje met roze vest en sandalen die eerder door Amalia gedragen zijn tijdens de fotosessie in de zomer van 2013. Ariane droeg het rode jurkje van het merk BonPoint dat Alexia tijdens de zomerfotosessie in 2013 droeg, en Amalia op een schoolfoto aanhad. Verder droeg ze de bekende bruine sandalen die de meisjes alle drie al jaren in diverse maten dragen. Voor de wandeling door de Wassenaarse bossen hadden Amalia en Alexia roze en blauwe nike-schoenen aan. Prinses Alexia droeg weer het roze vest die ze eerder in de week in de Verenigde Staten droeg, nu gecombineerd met een korte spijkerbroek. Amalia had een drukke groen/blauwe broek met zwarte strepen aan en een grijs hemd.

Koningin Máxima droeg gisteren haar 'rupsenjas' van het merk Moscow gecombineerd met een strakke broek. In de VS verscheen ze in de speelgoedwinkel in een Valentino jurk van maar liefst €2.500. Als schoenen had ze sleehakken aan, die net iets lekkerder lopen dan schoenen met een dun hoog hakje.

Koning Willem-Alexander droeg de jas die hij altijd in zijn vrije tijd draagt gecombineerd met een witte broek en witte sportschoenen.

5 opmerkingen:

 1. Hoi, heb je de link naar de foto in New York?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat mag niet i.v.m. mediacode. De foto in de Wassenaarse bossen heb ik wel gelinkt, maar dat is omdat die op Omroep West staat... dus dan durf ik het wel aan. :)
   Via mail kan ik de foto wel sturen als je 'm zelf niet kunt vinden.

   Verwijderen
 2. Kun je mij die foto ook mailen van de drie prinsesjes in New York, alvast bedankt Anja

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zal ik doen! Ze zijn trouwens alleen van de achterkant te zien, dus een heel bijzondere foto is het niet. Van Anoniem weet ik geen mail, dus die kan dan misschien zelf even mailen naar mij?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Roze Nike's, fiets met krat inderdaad zelfde als in mei.

  BeantwoordenVerwijderen