WA50: Groepsfoto op de Dam en openstelling paleis | De Oranjes

vrijdag 28 april 2017

WA50: Groepsfoto op de Dam en openstelling paleis

Na het diner begaf het Koninklijk paar zich met hun 150 gasten richting de Dam voor een unieke groepsfoto, door de Koning ook wel 'usfie' genoemd, samen met het aanwezige publiek. Daarna werd het paleis officieel geopend voor de 50 uur durende tentoonstelling.
Foto: Rafaël Redczus van Berkel/RVDKoning Willem-Alexander en Koningin Máxima verzamelden zich rond kwart voor tien met hun 150 gasten rondom het grote gouden getal '50'. Achter hen stonden duizenden mensen die samen met hen op de foto gingen. Ook dit moment was weer live te volgen via de Facebook pagina van het Koninklijk Huis. Door een speciale techniek was het mogelijk iedereen op de Dam goed zichtbaar op de foto te krijgen. Voorwaarde was wel dat iedereen 30 seconden als een standbeeld gedroeg. 50 minuten nadat de foto was gemaakt, was hij te zien op gigapixel.nl/wa50.

Voordat de foto wordt genomen, speelde Radio Veronica dé nummer 1 hits van de afgelopen 50 jaar op de Dam. Direct na het maken van de foto, ging de openstelling van het Paleis feestelijk van start. Op de tentoonstelling zijn uiteenlopende objecten te zien,waaronder van de Koning zelf, en beeldfragmenten van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid toont het Paleis 50 jaar Nederland in vogelvlucht. Ook zijn er op verschillende tijdstippen korte optredens te zien.

Enkele foto's van de tentoonstelling:

1 opmerking:

  1. Bijzonder dat zo'n grote mensenmenigte zichtbaar op 1 foto kan zijn. Leuke serie van de tentoonstelling, schattige stoeltjes van de prinsesjes en ik zie stier Herman :D

    BeantwoordenVerwijderen