Prinses Laurentien creëert 'droomwerkruimte' in pand naast woonhuis | De Oranjes

woensdag 19 april 2017

Prinses Laurentien creëert 'droomwerkruimte' in pand naast woonhuis

In een interview in tijdschrift Margriet (nr.15) vertelt Prinses Laurentien dat ze recent het pand naast hun woonhuis gekocht hebben. Laurentien wil het pand gaan gebruiken als ontmoetingsplek voor iedereen. Het Hoenstraat 5, letterlijk verbonden aan het woonhuis van het gezin, zal o.a. gebruikt worden voor exposities, lezingen, logeervertrekken voor kunstenaars, en een plek voor mensen om met elkaar in gesprek te gaan.


Ten tijde van het interview werd er nog geklutst in de nieuwe werkruimte van Prinses Laurentien. Een kleine zoektocht op internet laat verder blijken dat er in februari 'asbesthoudende materialen' uit het voormalige kantoorpand werden verwijderd. De prinses vertelt: "Toen een paar maanden geleden dit pand naast ons woonhuis vrijkwam was dat voor mij een uitgelezen kans om mijn droom waar te maken: een ontmoetingsplek voor iedereen. Met ruimte voor exposities, lezingen, startups, flexwerkplekken, logeervertrekken voor kunstenaars in residentie, maar bovenal een verzamelplek waar mensen met elkaar in gesprek kunnen gaan. Vanavond is er bijvoorbeeld een 'ga zo door' borrel voor bewoners uit de Schilderswijk die zijn gestopt met roken. En onlangs was er een etentje waarbij vijftigjarigen in gesprek gingen met vijfentwintigjarigen om van elkaar te leren. Deze nieuwe werkruimte zou je een inloopwoonkamer kunnen noemen, of een creatieve salon." Prinses Laurentien vertelde verder dat ze vanuit haar eigen huis via een gang naar dit naastgelegen huis kan lopen. "Vroeger was dit een woonhuis van een welgestelde Haagse familie met tien kinderen. Waar wij nu wonen was eigenlijk de garage" aldus de prinses.
Google Maps
In het interview dat volledig te zien is in Margriet nr. 15 vertelt ze verder over haar jeugd, gezin en haar werk. Bij ieder interview in het tijdschrift wordt ook een favorieten-lijstje gemaakt. Dit zijn Laurentien's favorieten:

Boek: Knielen op een bed violen van Jan Siebelink.
Vak op school: Frans.
Reisbestemming: Spitsbergen.
Sport: Skiën.
Manier om te ontspannen: Muziek luisteren en nu we in Den Haag wonen is het heerlijk om uit te waaien op het strand.
Gerecht: Ik maak graag wentelteefjes op zondagochtend.

1 opmerking:

  1. Die favorieten zijn erg leuk om te weten ;) En wat een bijzonder mooi idee van prinses Laurentien!

    BeantwoordenVerwijderen