Prinses Laurentien bij aftrap proefproject Raad van Kinderen in vijf gemeentes | De Oranjes

dinsdag 11 april 2017

Prinses Laurentien bij aftrap proefproject Raad van Kinderen in vijf gemeentes

Prinses Laurentien en de Raad van Kinderen waren vandaag in Leiden met staatssecretaris Jetta Klijnsma voor de aftrap van een proefproject om een Raad van Kinderen op te stellen in de gemeenten Leiden, Den Haag, Deventer, Groningen en Breda.


De aftrap begon meteen al letterlijk doordat Prinses Laurentien in het gebouw van de gemeente Leiden een meisje, die haar voet in het verband heeft, de trap af te helpen. Met een groepje kinderen vond er vervolgens een dialoog plaats met volwassenen, dat zoals gebruikelijk geleid werd door Prinses Laurentien. Als oprichtster van de Missing Chapter Foundation wil ze nu ook bij vijf gemeentes een Raad van Kinderen aanstellen. Dat gaat dus nu gebeuren. Wethouders van bovengenoemde steden gaan actief aan de slag met de aanbevelingen van de kinderen. Mocht het een succes zijn dan volgen wellicht meerdere gemeentes. Prinses Laurentien richtte zes jaar geleden de Missing Chapter Foundation op om kinderen aan bedrijven te koppelen. Inmiddels hebben ruim tachtig bedrijven een Raad van Kinderen, zoals Albert Heijn en Diergaarde Blijdorp. Deze Raden adviseren bedrijven over allerhande thema's.

Vanavond was de prinses samen met de staatssecretaris ook te gast in het tv-programma 'Pauw' om over dit onderwerp te praten:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten