Komt er (g)een tv-interview met Koning Willem-Alexander? | De Oranjes

woensdag 19 april 2017

Komt er (g)een tv-interview met Koning Willem-Alexander?

Volgende week donderdag viert Koning Willem-Alexander zijn 50e verjaardag. Grote vraag is of er nu wel of geen groot tv-interview wordt uitgezonden. Tot op heden is daar nog niets over bekend. De laatste keer dat er een dergelijk portret werd gemaakt was ter gelegenheid van zijn 40e verjaardag en natuurlijk het interview voor de troonswisseling in 2013. Géén interview zou wel apart zijn, omdat er in 1988, ter gelegenheid van de 50e verjaardag van Beatrix, wel een portret werd gemaakt.


Het interview met Koningin Beatrix, dat op de vooravond van Koninginnedag (29 april 1988) werd uitgezonden, is hier nog te bestellen. (Of bekijk hier enkele fragmenten) Schrijfster Hella Haasse voerde een aantal gesprekken met de Koningin op Paleis Noordeinde, Paleis het Loo en Paleis Huis ten Bosch. Verder werden er opnamen gemaakt van Koningin Beatrix, Prins Claus en Prins Willem-Alexander zeilend op het IJsselmeer, Koningin Beatrix wandelend met de hond in de tuin van Paleis Huis ten Bosch, Beatrix gaf zélf een rondleiding door Paleis Noordeinde, haar wekelijkse ontmoeting met Ruud Lubbers werd gefilmd en we zagen Koningin Beatrix, Prins Claus en Prins Willem-Alexander paardrijdend op het strand van Scheveningen. Verder werd er een wandeling van Beatrix en Willem-Alexander gefilmd waarin gesproken werd over de studententijd. Ook werd er in Lech gefilmd tijdens een vakantie van het gezin. De prinsen Claus, Willem-Alexander, Friso en Constantijn komen dan uitgebreid aan het woord over hun vrouw en moeder.

Hoe fantastisch zou het zijn als we dit soort beelden volgende week van de Koning en zijn gezin te zien krijgen?!

4 opmerkingen:

 1. Ik hoop het wel, dat er een intervieuw komt, maar dat is afwachten. Echter dat intervieuw t.g.v. de 50e verjaardag van Koningin beatrix was fantastisch. Toen in 1988 live gevolgd en opgenomen. Erg mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Haha, volgens mij leest de RVD hier mee ;)
  https://www.koninklijkhuis.nl/actueel/nieuws/2017/04/20/interview-koning-ter-gelegenheid-van-zijn-50e-verjaardag

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb het net ook gezien dat er toch een intervieuw komt, te lezen op de site van het koninklijk huis. Erg leuk en dat wordt kijken op de vooravond van Koningsdag. Allemaal alvast veel kijk plezier.

  BeantwoordenVerwijderen