10 april 2007: Geboorte Prinses Ariane | De Oranjes

maandag 10 april 2017

10 april 2007: Geboorte Prinses Ariane

Vandaag is het precies tien jaar geleden dat Ariane, de derde dochter van Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima, geboren werd. 
Eén van de eerste foto's van Ariane. Gemaakt door de Prins van Oranje.Ruim een week voor de geboorte van Ariane, zegde Prinses Máxima een werkbezoek af. Tot dan toe had ze ondanks dat ze hoogzwanger was geen enkel werkbezoek gemist. De prinses zou aanwezig zijn bij de benoeming van professor Nasira Jabeen tot hoogleraar van de Prins Claus leerstoel. Volgens de RVD zou de aanwezigheid te inspannend zijn voor de zwangere prinses. Een paar dagen later, op 6 april, voelde Máxima zich wel goed genoeg om met dochters Amalia en Alexia een bezoek te brengen aan de Keukenhof. Vier dagen later, 10 april rond 15.45 uur, werd Máxima opgenomen in het Bronovo ziekenhuis waar zij en Willem-Alexander om 22.00 uur opnieuw ouders werden van een dochter. Voor het ziekenhuis had zich inmiddels weer een groep Oranjefans en pers verzameld. Al vlak na de geboorte verscheen de prins, net als bij de geboortes van zijn oudere dochters, voor het raam van de ziekenhuiskamer om te zwaaien. Het prinsesje was bij haar geboorte 52 centimeter groot en woog 4135 gram. Oma Koningin Beatrix en oma Zorreguieta brachten dezelfde avond nog een bezoek aan het ziekenhuis. Tegen twaalven vertrokken ze weer.
Foto: Prins vans Oranje
Omdat de prinses laat op de avond geboren werd, vond er pas de volgende ochtend een persconferentie plaats in een zaal van het ziekenhuis. "Een voorbeeldbaby" noemde de prins zijn dochter.
Foto: RVD
Hij vertelde verder dat hij en Máxima heerlijk hadden geslapen omdat de prinses niet gehuild heeft. "Ze heeft ons een keer wakker gemaakt om te eten. Verder heeft ze ons lekker laten slapen." Op de vraag of hij niet stiekem had gehoopt op een zoontje, antwoordde de prins: "Ik heb altijd alleen maar gehoopt op een gezonde baby en dat hebben we godzijdank." Hij voegde daaraan toe dat hij voor de geboorte niet wilde weten of het een jongetje of meisje zou worden. "Dat wordt wel een kippenhok bij u thuis met vier vrouwen?", merkte een verslaggever op. De prins: "Ja, en daar zal dan een trotse haan doorheen lopen."

Kort na de persconferentie vertrok Máxima, net als voorgaande keren met de baby via de achterdeur van het ziekenhuis naar buiten. Ondertussen kwam Prins Willem-Alexander aan de voorkant naar buiten waar hij cadeautjes en beschuit met oranje muisjes in ontvangst nam. Al etend stapte hij de auto in.

Na een dag rust op de Eikenhorst, deed de prins op het stadhuis van Den Haag aangifte van de geboorte van zijn dochter en maakte hij de namen bekend: Ariane Wilhelmina Máxima Ines. De naam Ariane werd door het prinselijk paar gekozen omdat ze het leuk vonden ook de naam van hun jongste dochter weer met een A te laten beginnen. Wilhelmina verwijst naar Koningin Wilhelmina. Máxima verwijst natuurlijk naar moeder Máxima maar ook naar Máxima's overgrootmoeder. En Ines verwijst naar de jongste zus van Máxima. De prins vertelde ook nog dat Amalia en Alexia verrast waren toen papa en mama woensdagmorgen met de baby thuiskwamen. "Ze hadden toch niet helemaal begrepen waarom we plotseling weg waren. Ze zaten rustig aan het ontbijt. Amalia keek meteen naar de buik van Máxima, om te zien of het wel de goede baby was, Alexia vond het allemaal alleen maar geweldig", aldus de dolgelukkige vader. "Ik kan niet meer wensen." 

Op 20 april verscheen er een mooie foto van het prinselijk gezin en Koningin Beatrix in de tuin van Villa Eikenhorst:
Foto: Jeroen van der Meyde/RVD
Drie weken na haar geboorte was er even paniek toen bleek dat Prinses Ariane een infectie aan haar luchtwegen had. Ze werd met spoed opgenomen in het ziekenhuis en was er enkele dagen slecht aan toe. Na drie dagen mocht ze weer naar huis. Koningin Beatrix omschreef later de situatie als 'erg griezelig'.

Om iedereen te bedanken voor de felicitaties van de geboorte én de goede wensen n.a.v. de ziekenhuisopname van Ariane, werd er in juni nog de volgende foto vrijgegeven van de prins en prinses bij de Koninklijke wieg waarin Ariane ligt te slapen. Inmiddels was Ariane natuurlijk al een iets grotere baby, want de foto werd in april al gemaakt.
Foto: Jeroen van der Meyde/RVD

4 opmerkingen:

  1. Wat een leuke, vrolijke en gezellige log heb je gemaakt van de baby Ariane.Tevens wil ik ook prins Floris feliciteren, die vandaag zijn 42e verjaardag viert.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Lieve kleine prinses Ariane.. alweer 10 jaar. Mooie terugblik.

    BeantwoordenVerwijderen