Koning Willem-Alexander's Feestvierdaagse | De Oranjes

maandag 3 april 2017

Koning Willem-Alexander's Feestvierdaagse

Koning Willem-Alexander zal zijn 50e verjaardag uitgebreid vieren met maar liefst vier dagen feest. 27 april viert hij zijn verjaardag (Koningsdag) met het volk, 28 april dineert hij met jarige mensen die ook een kroonjaar te vieren hebben, en 29 en 30 april feest hij met vrienden, familie en buitenlandse Royals. 27 april: Koningsdag
Op de dag dat de Koning 50 jaar wordt, gaat hij met zijn familie naar Tilburg voor de viering van Koningsdag. Het bijzondere aan deze dag is dat het Koninklijk gezelschap sinds tijden weer met de Koninklijke trein arriveert. Meer informatie over het programma vind je hier.

28 april: Feestdiner met 150 Nederlanders
Ter gelegenheid van zijn bijzondere verjaardag nodigde Koning Willem-Alexander in februari via een video 150 Nederlanders uit voor een feestelijk diner op vrijdagavond 28 april op het Koninklijk Paleis Amsterdam. Voorwaarde is dat je een kroonjaar te vieren hebt op 27 april. Na het diner wordt het Paleis 50 uur onafgebroken opengesteld voor het publiek. Ook Koningin Máxima is aanwezig tijdens de avond.

28 april: Feestelijke start op de Dam openstelling paleis
Na het diner gaan Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima met de 150 gasten naar de Dam waar het officiële startsein wordt gegeven voor de 50 uur durende openstelling van Paleis op de Dam. Er zijn optredens en er wordt een unieke groepsfoto gemaakt met alle gasten én het aanwezige publiek.

29 april: Koninklijke sportdag
Niet te verwarren met de Koningsspelen van 21 april is de door Koning Willem-Alexander georganiseerde sportdag op 29 april. Deze sportieve bijeenkomst bij de Maasvlakte in Rotterdam is alleen toegankelijk voor genodigden zoals familie, vrienden en buitenlandse Royals.

29 april: Diner Paleis Noordeinde
Na de sportdag in Rotterdam, mogen alle genodigden (na een douche) aanschuiven voor een diner op Paleis Noordeinde. Aansluitend wordt er ook gefeest in de Balzaal.

30 april: Brunch op Villa Eikenhorst 
Tot slot zal de Koning zijn gasten trakteren op een brunch bij hem thuis op Villa Eikenhorst. Mochten zijn dochters bij bovenstaande activiteiten niet aanwezig zijn geweest, dan zullen ze ongetwijfeld hier wel aanschuiven.

Dit artikel wordt, indien daar aanleiding toe is, steeds bijgewerkt.
Voor het laatst bijgewerkt: 3 april.

1 opmerking:

  1. Wat een leuk en orgineel programma en zeker dat sportdagje voor de genodigde. Past mooi in deze tijd.

    BeantwoordenVerwijderen