27 april 1967: Geboorte Prins Willem-Alexander | De Oranjes

donderdag 27 april 2017

27 april 1967: Geboorte Prins Willem-Alexander

50 jaar geleden werd er in ons land sinds 116 jaar weer een toekomstige Koning geboren. Tussen alle feesten -ter gelegenheid van deze bijzondere leeftijd- door, gaan we in dit artikel ook nog even terug naar 27 april 1967. 
Op 24 oktober 1966 maakte de RVD bekend dat Prinses Beatrix in verwachting was en de toekomstige Koning/Koningin 'omstreeks april' verwacht werd. Na een lange periode van fotografen die in de bosjes rondom Kasteel Drakensteyn lagen, het oefenen van de saluutschoten en de voorbereidingen van beschuitfabrieken - en bakkers, kwam op 25 april het bericht dat Prinses Beatrix was opgenomen in het Academisch Ziekenhuis in Utrecht. Twee dagen later kwam daar om 19.57 uur Prins Willem-Alexander -via een keizersnede- op de wereld. Nederland had sinds 116 jaar weer een toekomstige Koning. Een gezonde baby van een halve meter lang en 3850 gram zwaar. Diezelfde avond werden nog 101 saluutschoten afgevuurd.

Prins Claus maakte de eerste foto's van zijn zoon:


De volgende dag was het een drukte van belang bij Kasteel Drakensteyn. Tientallen mensen brachten gehaakte babykleren, zelfgemaakte miniaturen en zelfs kinderwagens. Ondertussen zong een koor het lied 'Wat brengt de ooievaar op Drakensteyn'. Ook nam Prins Claus een reuze beschuit in ontvangst. Terwijl het land feestvierde, sprak Prins Claus in zijn werkkamer een videoboodschap in. Hij vertelde trots over de geboorte van zijn zoon. Op de naam van de prins moest men nog even wachten, die werd pas 2 mei bekend bij de aangifte van Prins Claus op het stadhuis van Utrecht.

Video met diverse beelden rondom de geboorte van de prins:

Verder lezen over Willem-Alexander's eerste levensjaar? Klik hier

1 opmerking:

  1. Leujke log en Majesteit vandaag en een hele fijne en gezellige dag in Tilburg en van harte gefeliciteerd. Ook de rest van de dagen zowel publiekelijk als prive wens ik u veel gezelligheid en fijne dagen toe.
    En iedereen veel kijkplezier voor de televisie en anders niet kijken, toch een hele fijne Koningsdag gewenst

    BeantwoordenVerwijderen