Koningsdagconcert in Tilburg | De Oranjes

maandag 3 april 2017

Koningsdagconcert in Tilburg

Koning Willem-Alexander, Koningin Máxima, Prinses Beatrix en Prins Constantijn waren vanavond aanwezig bij het Koningsdagconcert in Theaters Tilburg.Hoewel het pas over drie en een halve week Koningsdag is, werd het traditionele Koningsdagconcért al opgenomen. Het initiatief voor het concert werd in 1985 genomen door Koningin Beatrix en Prins Claus. Tot en met 2013 vond het concert plaats op Paleis Noordeinde. Sinds 2014 wordt het concert georganiseerd in de provincie waar de Koninklijke Familie Koningsdag viert. Initiatiefneemster Beatrix ontbrak dan ook niet op deze avond.
Zowel zij, als Koningin Máxima, waren bloemrijk aangekleed. Het Koninklijk gezelschap kreeg, naast wat tekeningen en bloemen, in het theater een gevarieerd programma te zien waarin klassieke muziek de hoofdrol weer speelde. Deze editie van het Koningsdagconcert werd uitgevoerd door de 22 strijkers van Amsterdam Sinfonietta onder leiding van Candida Thompson samen met het Tim Kliphuis Trio, de Tilburgse performer-componist Tom America en het accordeonduo Toeac, en de eveneens uit Tilburg afkomstige pianist Jan Willem Rozenboom. Ook studenten van Fontys Hogeschool voor de Kunsten Tilburg leverden een bijdrage aan de avond. Choreograaf Ed Wubbe maakte voor hen een choreografie op muziek van Benjamin Britten. Componist Bob Zimmerman gaf ze de hoofdrol in de finale.

Het concert is op Koningsdag te zien vanaf 21.10 uur op NPO 2.

2 opmerkingen:

  1. Prachtige foto van het koningspaar (de eerste) en wat een fleurige bloemenjurken :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat zag prinses Beatrix er prachtig uit. De koningin vond ik er niet mooi uit zien. de jurk die ze aan had vind ik lijken op eeen nachtjapon.

    BeantwoordenVerwijderen