Koningin Máxima bij Women20 Summit in Berlijn | De Oranjes

dinsdag 25 april 2017

Koningin Máxima bij Women20 Summit in Berlijn

Koningin Máxima nam vandaag in Berlijn deel aan een paneldiscussie over de economische positie van vrouwen tijdens de Women20 Summit van de G20.


De ‘Women20 Summit’ van de G20 vind nog t/m morgen plaats. Koningin Máxima is speciale pleitbezorger van de secretaris-generaal van de Verenigde Naties voor inclusieve financiering voor ontwikkeling en erevoorzitter van het mondiale samenwerkingsverband voor inclusieve financiering 'Global Partnership for Financial Inclusion' (GPFI) van de G20. De paneldiscussie richtte zich op kansen en uitdagingen van vrouwelijk ondernemerschap om de economische positie van vrouwen wereldwijd te verbeteren. Door vrouwen betere toegang te geven tot financiële diensten als een bank- of spaarrekening, verzekeringen, leningen en pensioenen worden de kansen op economische ontwikkeling en zelfontplooiing vergroot. Koningin Máxima is onder meer ingegaan op de meerwaarde van speciale financiële producten en diensten voor vrouwen en het belang van klantgericht werken. Daarnaast bieden digitale toepassingen voor financiële diensten goede mogelijkheden om ook groepen vrouwen te bereiken die niet in de nabijheid wonen van banken of bankagentschappen.  
Deelnemers aan het panel waren de Duitse Bondskanselier Angela Merkel, Chrystia Freeland, minister van Buitenlandse Zaken van Canada, Christine Lagarde, directeur IMF, Anne Finucane, vice-president van de Bank of America, Ivanka Trump, dochter van de Amerikaanse president, Juliana Rotich, mede oprichter Ushahidi open-source software en Nicola Leibinger-Kammüller, voorzitter technologieconcern Trumpf.

1 opmerking: