Familie van Vollenhoven bij viering 100e geboortedag 'Soldaat van Oranje' | De Oranjes

maandag 3 april 2017

Familie van Vollenhoven bij viering 100e geboortedag 'Soldaat van Oranje'

Prinses Margriet, Prof.mr. Pieter van Vollenhoven, Prins Maurits, Prinses Marilène, Prins Pieter-Christiaan en Prinses Anita waren vanavond bij een speciale voorstelling van de musical Soldaat van Oranje ter ere van de 100e geboortedag van Erik Hazelhoff Roelfzema.



Omdat er veel pers in Tilburg was bij het Koningsdagconcert, konden Prinses Margriet, Prof.mr. Pieter van Vollenhoven met twee van hun zoons en schoondochters in alle rust arriveren op het voormalige vliegveld Valkenburg in Katwijk. Prinses Anita was in haar hoofd wel een beetje met 'Koningsdag' bezig, want ze had haar Koningsdagjurk van vorig jaar aan.

'Soldaat van Oranje' Roelfzema werd op 3 april 1917 geboren in Soerabaja op het eiland Java in toenmalig Nederlands-Indië. Hij overleed tien jaar terug op Hawaï, waar hij was gaan wonen. Roelfzema was in de Tweede Wereldoorlog een van Nederlands beroemdste verzetsstrijders, oorlogspiloot en later de adjudant van Koningin Wilhelmina. 'Soldaat van Oranje - De Musical' in de TheaterHangaar in Katwijk heeft al dik twee miljoen bezoekers getrokken. Het is de best bezochte Nederlandse musical ooit. De eerste voorstelling was op 10 oktober 2010 in het bijzijn van Koningin Beatrix.

1 opmerking:

  1. van harte gefeliciteerd met u verjaardag, wij wensen u samen met u
    gezin en familie een mooie en fijne dag toe.

    BeantwoordenVerwijderen