Koninklijke wieg weer even terug in Amsterdam | De Oranjes

donderdag 20 april 2017

Koninklijke wieg weer even terug in Amsterdam

De voorbereidingen voor de 50 uur durende openstelling van het Koninklijk Paleis in Amsterdam zijn in volle gang. Verschillende objecten worden naar het paleis gebracht. Zo verhuisde gisteren de Koninklijke wieg, die oorspronkelijk ook uit Amsterdam komt, van het Koninklijk Huisarchief in Den Haag naar het Paleis op de Dam.
Willem-Alexander bekijkt zijn broertje Friso in de wieg. Foto: J.M. Rousel/RVD

De inmiddels al veelgebruikte wieg werd ooit cadeau gedaan uit naam van alle Amsterdamse vrouwen en meisjes aan Koningin Wilhelmina bij de geboorte van Prinses Juliana in 1909. Juliana liet haar dochters vervolgens ook weer in de wieg slapen. Ook Willem-Alexander, zijn broers en dochters hebben in de wieg gelegen. Die wieg is volgende week één van de te bezichtigen objecten tijdens de openstelling van het Koninklijk Paleis. Voor de verhuizing werd het kostbare geschenk uiteraard goed ingepakt. 

Verder zal ook de trouwkleding van Willem-Alexander en Máxima te zien zijn, maar ook Meneer de Uil van de Fabeltjeskrant. Speciaal voor deze gelegenheid leent het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid Meneer de Uil uit.  Nadat er op vrijdagavond 28 april om 21.45 uur een groepsfoto met het Koninklijk paar, hun 150 gasten van het diner én aanwezig publiek gemaakt is, gaat het paleis vanaf 22.00 uur 50 uur open en kunnen mensen met een ticket het paleis in.

1 opmerking: