Prins Friso vertoont 'tekenen van zeer gering bewustzijn' | De Oranjes

maandag 19 november 2012

Prins Friso vertoont 'tekenen van zeer gering bewustzijn'

Namens de Koninklijke Familie deelt de Rijksvoorlichtingsdienst mee:

Foto: © PPE,
 
http://www.ppe-agency.com/ 
Sinds kort toont Prins Friso af en toe tekenen van zeer gering bewustzijn. Deze toestand staat bekend als "minimal consciousness" wat betekent dat een comapatiënt na lange tijd weer af en toe kan reageren op vragen of prikkels uit zijn omgeving. 

De prognose blijft erg onzeker en het medisch team is nog steeds zeer bezorgd. Het zal nog vele maanden duren voordat er meer duidelijkheid is. De Koninklijke Familie, en vooral het gezin van Prins Friso, is dankbaar voor betoonde terughoudendheid van de media sinds het ongeluk.

Prinses Mabel wil nogmaals de vele mensen danken die steunbetuigingen hebben gestuurd. "Dit is de zwaarste periode van mijn leven. Mijn liefde voor Friso, de steun van familie en vrienden, en de vele berichten van medeleven geven mij kracht in deze moeilijke tijd."

3 opmerkingen:

  1. Heel veel sterkte voor prinses Mabel en haar kinderen en de koninklijke familie. Want ze zijn er nog lang niet. We kunnen alleen maar hopen en bidden. Zeer gering bewustzijn en duidelijkheid is er voorlopig ook nog niet, dus bidden en hopen en heel veel sterkte en zeker richting de Kerstperiode.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. ja... maar er is een kans en daarvoor moeten zij gaan. En als Friso het kan, zal hij er het zijne aan toe doen. Verder bidden en hopen. Het is ook fijn, dat Mabel & Kinderen dit niet alleen moet doorstaan.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. echt fijn dat er eindelijk eens positief nieuws is over Friso. Ook voor Mabel, de kinderen en de rest van de familie! na zoveel maanden eindelijk iets wat je hoop geeft! Hopelijk klampen ze zich er niet te veel aan vast, het is nog steeds erg onzeker natuurlijk...

    BeantwoordenVerwijderen