Prinses Laurentien draagt Mr. Finney en Pinky Pepper kleuren | De Oranjes

vrijdag 16 november 2012

Prinses Laurentien draagt Mr. Finney en Pinky Pepper kleuren

Blauw, groen en roze!

De kledingstijl van Laurentien is apart, vrolijk en een tikkeltje chaotisch te noemen. Vaak kiest ze ook voor felle kleuren. Na haar twee Mr. Finney boeken met tekeningen van Sieb Posthuma, is ze waarschijnlijk geïnspireerd geraakt door het groene broekje en het blauwe hemd van Mr. Finney en de knalroze Pinky Pepper (het vriendinnetje van Mr. Finney)

Een fel blauw jasje en broek droeg de prinses op 7 september, toen ze in gesprek ging met kinderen over de toekomst en de aarde (zaken die Mr. Finney ook interessant vind ;) ) De Mr. Finney knuffel was niet mee, maar de prinses werd wel omringd door kinderen met een Mr. Finney boek. Ze wilden allemaal een gesigneerd exemplaar.


Eerder in 2012 – januari – had de prinses een tijgerprintjurkje met een – iets minder fel – blauw vestje gecombineerd. Zie hield toen een toespraak over openbare bibliotheken.Groen – zoals het broekje van Mr. Finney – lijkt dé favoriete kleur van Prinses Laurentien. Groen is bovendien de kleur van de natuur. Na haar lichtgroene blouse met opvallende haarband op Koninginnedag 2007 leek het hek wel van de dam, en verscheen de prinses steeds vaker in groene kleding.Toen de prinses in februari 2011 haar tweede boek presenteerde in Diergaarde Blijdorp had ze zich op Mr. Finney gekleed met haar groen/blauwe jurkje en groene cape. De kinderen kwamen ook mee, en vooral Gravin Leonore maakte dankbaar gebruik van de grote groene cape. Al die mensen maakten haar verlegen, dus verstopte ze zich onder de cape.De prinses droeg wederom een groene cape op Koniginnedag 2012. Verder waren haar jurk (met grijze details), haardecoratie, riem én tas ook groen. ’s Middags in Veenendaal verruilde ze de groene warme cape voor een dun grijs vestje.Bij het geven van het startsein ‘Zwerfboek’ in 2010 was ze ook op haar vest na in het groen gekleed.
Het roze vliegende wezentje Pinky Pepper heeft met haar knalkleuren ook voor wat inspiratie bij de prinses gezorgd. Uiteraard hield de prinses al voor het bestaan van Mr. Finney en zijn vriendinnetje Pinky Pepper van roze, zoals ze op Koninginnedag in Makkum en Franeker bewezen heeft..Soms heeft ze zichzelf zelfs volledig in de kleur gehuld – inclusief schoenen, tas en sieraden. Koninginnedag 2011 in Thorn en Weert was een zonnige dag. Voor Laurentien een goede reden om in felroze – gecombineerd met wit – te verschijnen. Opvallend was haar roze ‘hoedje’ die eventueel op Prinsjesdag ook niet zou misstaan. De schoenen die ze erbij droeg waren natuurlijk ook roze en kon ze op 8 september van dit jaar goed gebruiken op Wereldalfabetiseringsdag. De prinses droeg op de schoenen, een roze broek, roze/wit geblokte blouse en een roze sjaal. Op haar grijs/bruin gelakte nagels na leek ze sprekend op Pinky Pepper!Foto's: © PPE, 
http://www.ppe-agency.com/ ,  © Meijke Kool, © Heleen Beens

4 opmerkingen:

 1. Wauw! Hoe kom je er op :-) Geweldig.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk artikel! Inderdaad is ze een heel kleurrijk gekleed iemand!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ze heeft wel een geheel eigen stijl, meestal vind ik het wel leuk/mooi, maar soms ook niet. Vaak de dingen die ze in haar haar heeft niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een fantastische log, hier zit een werk in, en zo origineel bedacht! Ik ben zelf wel een beetje zoals je de kledingstijl van Laurentien omschrijft en misschien komt het wel daar door dat ik zo en zo de outfits in de kleuren die Laurentien draagt bijna altijd leuk vind!

  BeantwoordenVerwijderen