Oranje nieuws – 8 & 9 november 2012 | De Oranjes

donderdag 8 november 2012

Oranje nieuws – 8 & 9 november 2012

Prinses Margriet voor Rode Kruis in Genève

Prinses Margriet is de afgelopen dagen in Genève geweest voor het 26e Governing Board van het Internationale Rode Kruis.

Jaarlijks gaat de prinses naar de bijeenkomsten van het Rode Kruis in Genève. Dit als erevoorzitter van het Nederlandse Rode Kruis en als lid van de Governing Board van de Internationale Federatie van Rode Kruis en Rode Halve Maan-vereningingen.

Prinses Máxima bezoekt Future Leaders Event

Eerder deze week werd bekend dat Koninginnedag 2013 in onder andere Amstelveen gevierd wordt. Prinses Máxima nam er vanmiddag alvast een kijkje. Ze woonde de 5e editie van het Future Leaders Event bij.

Het Future Leaders Event werd georganiseerd door de stichting Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO Nederland). Tijdens de bijeenkomst presenteerden 150 jonge talenten uit bedrijfsleven en overheid oplossingen voor maatschappelijke problemen op de terreinen van water, grondstoffen, voedsel, arbeid en energie. Thema van de competitie was 'kansen van schaarste'. Winnaar werd het team grondstoffen. Het winnende team grondstoffen adviseerde Vodafone over de vraag hoe het bedrijf oude telefoons terug kan krijgen voor hergebruik. Doel is om het grondstofverbruik voor de productie van mobiele telefoons te verminderen.

Voor wat betreft het ‘op de foto gaan met de prinses’ maakte winst of verlies niet uit. Alle deelnemers werden samen met de prinses op de foto gezet.

Koningin Beatrix ontvangt president van Liberia

Foto: © PPE, http://www.ppe-agency.com/ 
President Johnson Sirleaf van Liberia is vandaag door de Koningin ontvangen op Paleis Huis ten Bosch.

De president is in Nederland op uitnodiging van de Universiteit van Tilburg waar Johnson een eredoctoraat ontvangt.

Morgen wordt ze door minister-president Rutte ontvangen en brengt ze een bezoek aan de voorzitters van de Eerste en Tweede Kamer.

Prins Pieter-Christiaan bij record voorstelling Soldaat van Oranje

Prins Pieter-Christiaan was vanavond aanwezig bij Soldaat van Oranje – De Musical.

Al eerder woonde de prins de voorstelling bij. Vanavond was hij speciaal anwezig om een wimpel te overhandigen vanwege het record aantal voorstellingen. De musical is de langstlopende Nederlandse theaterproductie ooit na Ciske de Rat. Tot nu toe bezochten meer dan 780.000 mensen de voorstelling.

2 opmerkingen:

  1. De koningin en Máxima dragen beiden prachtige outfits!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wauw, wat een oogverblindend rode outfit van de koningin, leuk!!

    BeantwoordenVerwijderen