MONACO: Andrea en Tatiana verwachten een kind | De Oranjes

woensdag 7 november 2012

MONACO: Andrea en Tatiana verwachten een kind

Baby verwacht in januari 2013

Een paar maanden geleden werd bekend dat Andrea Casiraghi in 2013 gaat trouwen met zijn vriendin Tatiana Santo Domingo. Al snel daarna waren er vermoedens naar aanleiding van  de ‘dikke buik’ van Tatiana, die nu zelf bekend heeft gemaakt dat er een kindje op komst is.

Het eerste kind van Andrea en Tatiana wordt verwacht in januari 2013. Prinses Carolina wordt dan tevens voor het eerst oma. De baby wordt na het huwelijk van zijn/haar ouders meteen 3e in de lijn van troonopvolging, zolang Prins Albert en Prinses Charlene geen kinderen hebben.

9 opmerkingen:

 1. Wat een leuk nieuws voor Monaco, maar op de eerste plaats natuurlijk voor Andrea en Tatiana. en prinses Carolina wordt oma. Proficiat allemaal

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het zijn net gewone mensen in Monaco. Er is geen koningshuis die zo veel "aparte" gebeurtenissen heeft. Eerst baby en dan pas trouwen is nou echt 'not done' in hogere kringen, maar niet daar. Maar ik hoop dat alles goed gaat en dat ze met z'n 3en gelukkig worden. Dat is wel het belangrijkste.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Niet alleen in Monaco, maar ook in het groothertogdom Luxemburg is dit gebeurt. Prins louis en zijn vriendin Tessy verwachten een kind in maart 2006. Geboren werd Gabriel. Gabriel werd geen lid van het groothertogelijke huis, kreeg geen titel en werd ook niet opgenomen in de lijn van de troon. 29 september zijn zij alsnog getrouwd. De prins mocht zijn titel van prins behouden en zijn kinderen kregen de achternaam De Nassau (zoontje Noah kwam een maand later)Dit veranderde op de Nationale Feestdag van 2009, toen werd Tessa Hare Koninklijke hoogheid Prinses van Luxemburg en hun 2 zoontjes werden prinsen van Luxemburg.
  Wat ik er mee wil zeggen dat het dus ook in hogere kringen kan voorkomen en het is blijkbaar toch iets moderns; want het gebeurt overal kinderen krijgen en dan pas trouwen of juist niet.Niet dat ik persoonlijk er een voorstander van ben, maar we leven in de 21e eeuw dus dat moet kunnen

  BeantwoordenVerwijderen
 4. En wat denk je van onze prinses Margaritha?
  Die trouwde ook toen ze zwanger was!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Inderdaad Jo An je hebt gelijk; die past ook nog in het rijtje, onze eigen prinses Margaritha. Dus in koninklijke kringen komt dit ook voor.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat eeb super leuk nieuws!Ik hoop ook dat hun kindje gezond ter wereld mag komen. Wel leuk weer een kleine spruit in Monaco. Camile is dacht ik ook al weer met haar zestien jaar de jongste binnen de familie.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Lichelle, nee Alexandra van Hannover is 13 jaar, en dus nog 3 jaar jonger. Ik ben het niet helemaal eens met de manier waarop ze hun kind krijgen, maar wel super leuk nieuws! Het komt inderdaad wel voor in de hogere kringen, maar van Margarita wist ik het niet. Was dat toen ze met Tjalling of met haar eerste man trouwde?

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Maar Monaco is het enige land dat een kind dat buiten het huwelijk geboren wordt later alsnog opneemt in de lijn van troonopvolging als de ouders na diens geboorte trouwen. In alle andere landen tellen kinderen die buiten het huwelijk geboren worden niet mee in de lijn van troonopvolging; onafhankelijk van een eventueel later huwelijk van de ouders. In het geval van Louis en Tessy betekende het zelfs dat hij bij hun huwelijk zijn plaats in de lijn van troonopvolging afstond, waardoor ook Noah die binnen hun huwelijk werd geboren niet in aanmerking komt voor de Luxemburgse troon.

  En het voorbeeld van Margaritha (maar bijvoorbeeld ook prinses Nathalie zu Sayn-Wittgenstein-Berleburg en Clotilde Coureau, nu prinses van Piedmont en Venetië) is in zoverre anders dat er getrouwd werd tijdens de zwangerschap en het kind dus binnen het huwelijk geboren werd.

  BeantwoordenVerwijderen