Oranje nieuws – 4 & 5 november 2012 | De Oranjes

maandag 5 november 2012

Oranje nieuws – 4 & 5 november 2012

Prins Maurits en Prinses Marilène bij première Shrek de Musical

In hun woonplaats Amsterdam waren Prins Maurits en Prinses Marilène zondagavond aanwezig bij de galapremière van de musical Shrek.

Geen groene, maar gewoon een traditionele rode loper was uitgelegd voor alle BN-ers die zondagavond het Amsterdamse RAI theater betraden. Onder hen ook Prins Maurits en Prinses Marilène.

Shrek de Musical vertelt het verhaal over het reusachtige groene wezen Shrek die van de ene op de andere dag, tegen zijn zin in, alle bekende sprookjesfiguren in zijn moeras op bezoek krijgt door toedoen van de (kleine) grote heerser Heer Farquaad die daarmee om problemen vraagt.Na afloop ontmoetten de prins en prinses de cast van Shrek. Ze waren zeer onder de indruk van de musical en beloofden zeker binnenkort met hun kinderen te komen kijken.

Koningin Beatrix beëdigt Kabinet Rutte II
Koningin: “Wat? Moet het opnieuw? Nee hoor! Dan wordt het zo’n toneelstukje!”

Koningin Beatrix heeft vanochtend in de Oranjezaal op Paleis Huis ten Bosch de ministers van het nieuwe kabinet (Rutte II) beëdigd.

De beëdiging vond voor het eerst in de geschiedenis in het bijzijn van een camera plaats die het rechtstreeks uitzond. De RVD was echter 10 minuten te vroeg met de ceremonie begonnen, zodat NOS en RTL het niet meer konden uitzenden. Er werd toen besloten om het opnieuw te doen..

Het geluid van de camera stond nog aan. Te horen was dat de Koningin ‘baalde’ dat het opnieuw moest: “Wat? Moet het opnieuw? Nee hoor! Dan wordt het zo’n toneelstukje”.

 De zittende bewindspersonen die aanblijven werden niet opnieuw beëdigd. Kort na de beëdiging werd geposeerd op het bordes van het paleis voor een traditionele foto van de Koningin en het nieuwe kabinet. Daarna waren de staatssecretarissen aan de beurt om beëdigd te worden, ook dat gebeurde niet zonder camera.


Foto's: © PPE, http://www.ppe-agency.com/ 


Prins Constantijn spreekt bij opening Europees Jeugd Parlement

Foto: © PPE, http://www.ppe-agency.com/ 
Prins Constantijn was vandaag aanwezig bij de opening van het Europees Jeugd Parlement in de Ridderzaal. Hij hield er ook een toespraak.

Het Europees Jeugd Parlement is een organisatie die Europese jeugd een mening wil laten vormen over Europese kwesties. Jaarlijks organiseert het EJP drie negendaagse sessies. Deze sessies worden georganiseerd in alle Europese landen en alle Europese landen worden uitgenodigd deel te nemen, niet alleen leden van de EU. Elke sessie bestaat uit het schrijven van een resolutie in ‘petit comité’ en de Algemene Vergadering waar de resoluties worden besproken en eventueel aangenomen.


Prof.mr. Pieter van Vollenhoven opent de Kregtentunnel in Wierden


Prof.mr. Pieter van Vollenhoven heeft vandaag de Kregtentunnel in Wierden officieel geopend.

Tijdens de opening hield hij een toespraak en bezocht hij een speciaal ingericht verkeersplein waar verschillende organisaties, zoals Veilig Verkeer Nederland, brandweer, politie, ambulance zich presenteerden. De nieuwe tunnel is gebouwd om de bereikbaarheid van het centrum van Wierden ook voor de toekomst te waarborgen en om de verkeersveiligheid van Wierden te vergroten. De tunnel is genoemd naar onderwijzer en kunstschilder de heer Fedor van Kregten (1871-1937). Een van zijn kunstwerken, geïnspireerd op het Notterse landschap, is terug te zien in de mozaïeken in de tunnel.

2 opmerkingen:

  1. Wat draagt Mariléne een prachtig jurkje!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat leuk dat we prinses Marilene deze week weer zagen, ze zag er stralend uit.

    BeantwoordenVerwijderen