Koningsdagconcert in Dordrecht | De Oranjes

dinsdag 14 april 2015

Koningsdagconcert in Dordrecht

Vanavond vond in Dordrecht het Koningsdagconcert plaats, dat op Koningsdag op tv zal worden uitgezonden. Behalve het Koninklijk paar, waren ook Prinses Beatrix en Prinses Margriet aanwezig.

© Screenshot RTL Nieuws
Op locatie
Sinds 1985 vind er jaarlijks een - door Prins Claus geïntroduceerd - Koninginnedagconcert plaats. Toen vorig jaar voor het eerst onder Koning Willem-Alexander Koningsdag georganiseerd werd, veranderde ook de locatie van het concert. Ten tijde van Koningin Beatrix was de Balzaal in Paleis Noordeinde altijd het decor. Sinds vorig jaar vind het Koningsdagconcert plaats in de provincie waar een paar weken later Koningsdag wordt gevierd. Dit jaar dus zelfs in de stád waar de Koninklijke familie over minder dan twee weken te gast is.

Romantische Koning
Het Koninklijk gezelschap werd uiteraard met enthousiasme verwelkomd bij het 'Energiehuis'. Nadat Prinses Beatrix en Prinses Margriet binnen waren, arriveerden Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima. Toen iemand in het publiek met een oranje roos zwaaide, besloot de Koning de roos op te halen en 'm vervolgens aan z'n vrouw te geven. Dit 'romantische beeld' werd daarna breed uitgemeten in de media.

Net alsof
Het concert bestond uit een gezamenlijk optreden van de David Kweksilber Big Band, strijkkwartet Zapp4 en fluitist Walter van Hauwe. Een combinatie van oude en nieuwe gecomponeerde muziek, improvisatie, zang en tapdans. Het 'spektakel' is op 27 april om 20.25 uur op NPO 2 te zien. Wie niet beter weet denkt dan dat het Koninklijk paar van 's ochtend tot 's avonds in Dordrecht is geweest op Koningsdag.

3 opmerkingen:

  1. Dat was inderdaad een mooi en romantisch beeld van die roos die de koning persoonlijk ging halen en aan zijn vrouw gaf.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. leuk dat ze de blauw/zwarte ruit jurk weer aan heeft. Het staat haar goed.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Op de TV kreeg ik de indruk, dat koning en koningin er eerder waren, dan Beatrix en Margriet. Iemand een idee, waarom? Mooi - iedereen in het blauw - en prachtige fotos van de prinsessen Beatrix en Margriet.

    BeantwoordenVerwijderen