Doe mee en win 'Oranje Toetjes' | De Oranjes

dinsdag 28 april 2015

Doe mee en win 'Oranje Toetjes'
Over het boek: 
Wat staat er op tafel bij de Oranjes? Wie stonden er in de keuken en uit welke kookboeken kookten zij? Wanneer is het dessert ontstaan en welke rol spelen oranje vruchten op de koninklijke menu’s? Wat komt er kijken bij het maken van een koninklijk toetje? Intrigerende vragen, waarop dit boek een antwoord geeft. Ieder hoofdstuk schetst een levendig beeld van de eetcultuur van stadhouder Willem de Zwijger tot koning Willem-Alexander.

Oranje Toetjes vertelt over de eetmodes, de kookboeken en –spullen die werden gebruikt, over de ingrediënten – soms afkomstig uit de eigen oranjerie – en over de suikerbakkers, patissiers en hofkoks. Culinair historicus Lizet Kruyff dook in de archieven en banketbakker Cees Holtkamp maakte de recepten, zodat u thuis de koninklijke gerechten kunt ontdekken. Met de tips van Joris Bijdendijk, chef van het Rijks Restaurant, geeft u aan de desserts een moderne twist. Van Gâteau de Savoye en sinaasappelmousse tot een Polonaise met aardbeien en limoncelloroom: Oranje Toetjes biedt een smakelijke reis door onze hofcultuur. Met nooit eerder gepubliceerd materiaal van het koningshuis!

Sinds 24 april is het boek verkrijgbaar via de website van de uitgeverij: http://www.lubberhuizen.nl/oranje-toetjes  en in de boekhandel!

RoyalfanVivian verloot 2 exemplaren van dit boek! 

Wil je ook kans maken? Doe dan mee met onderstaande quiz over 'Koninklijk eten'. Stuur de antwoorden + adresgegevens op naar met als onderwerp: Oranje Toetjes. Dit kan t/m 2 juni. Winnaars krijgen op 4 juni bericht.

1. Waar moet je aan voldoen om te kunnen worden uitgenodigd voor de 'Uitblinkerslunch' op Paleis Noordeinde?
2. Welke toetjes stonden er tijdens de laatste uitblinkerslunch op tafel?
3. Wat deed Willem-Alexander tijdens een bezoek aan het het initiatief Gluren bij de Buren in Oosterwolde op zijn pannenkoek?
4. In welk Haags restaurant eet het Koninklijk gezin regelmatig?
5. Waar bestaat het ontbijt van het Koninklijk paar uit?
6. Tijdens welke Koninginnedag hapte Willem-Alexander voor het laatst in een koek?
7. Tijdens welk provinciebezoek in 2013 at het Koninklijk paar aardbeien?
8. Welke luxe taart vind Prinses Beatrix heerlijk?

4 opmerkingen:

 1. Wel moeilijk hoor pfff

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Welke vraag vind je vooral moeilijk? Misschien kan ik een tip geven..

   Verwijderen
 2. Reacties
  1. Willem-Alexander eet er al heel lang. Hij zou er ook bijv. met Emily Bremers wel eens gedineerd hebben..

   Verwijderen