Koningin Máxima brengt verrassingsbezoeken aan het Prinses Máxima Centrum en Texelenergie | De Oranjes

donderdag 9 april 2015

Koningin Máxima brengt verrassingsbezoeken aan het Prinses Máxima Centrum en Texelenergie

Hoogstens één a twee fotografen en geen aandachttrekkend publiek. De Koning en Koningin lijken de onaangekondigde werkbezoeken steeds vaker te verkiezen boven een van te voren aangekondigd bezoek. Behalve de Koning (dinsdag) legde Koningin Máxima gisteren en vandaag ook weer onaangekondigde werkbezoeken af. 

Prinses Máxima Centrum 
Woensdag bezocht Koningin Máxima het naar haar vernoemde Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie bij het Wilhelmina Kinderziekenhuis. De Koningin sprak er met vertegenwoordigers, ouders en kinderen over het centrum wat sinds oktober 2014 in gebruik is. Het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie is een initiatief van ouders van patiënten en professionals in de kinderoncologie in Nederland om alle topexpertise op zorg- en onderzoeksgebied samen te brengen in één nationaal kinderoncologisch centrum.
Foto's: © Prinses Máxima Centrum


Texelenergie
Vandaag reisde de Koningin af naar Texel waar ze de winnaar van de Koning Willem I prijs, Texelenergie, bezocht. Behalve een bezoek aan het kantoor nam de Koningin ook een kijkje bij de 'houtkachel' waar duurzame energie met gebruik van wind, zon en biomassa geproduceerd wordt. Met de directie en medewerkers sprak de Koningin uitgebreid over de ontstaansgeschiedenis, initiatieven en lopende projecten. Aansluitend werd met betrokkenen gesproken over de werkzaamheden van DE Unie (Duurzame Energie Unie), de landelijke coöperatie met initiatieven voor duurzame energie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten