Kort nieuws - februari/maart | De Oranjes

zondag 5 april 2015

Kort nieuws - februari/maart

Rondom het nieuws van de afgelopen weken, zijn er nog wat korte, maar toch noemenswaardige berichten te melden: 
 • Prof.mr. Pieter van Vollenhoven bezocht op 9 februari het Oranjemuseum in Diepenheim. Zo kwam voor het eerst een lid van de Koninklijke familie oog in oog met de 'prullaria' die wij als fans zoal verzamelen. 
 • In februari vierden Prinses Christina, Paola ten Cate en Prinses Zita de Bourbon de Parme hun verjaardag. Christina is al 68 geworden, terwijl Paola en Zita nog maar hun 4e en 1e verjaardag vierden. 
 • De reclame voor de musical Billy Elliot wordt niet meer op tv uitgezonden. Hoewel de schreeuwerige reclame misschien niet veel bezoekers trekt, komen er toch nog mensen op de musical af. Onder hen ook Koningin Máxima, die met haar drie dochters op 19 februari de voorstelling in het Scheveningse Circus Theater bekeek. 
 • In maart ontving de Koning weer een groepje ambassadeurs. Ter overhandiging van hun geloofsbrieven ontving hij de ambassadeurs van Tsjechië en de Dominicaanse Republiek. Verder waren er vooral veel ambassadeurs die de afgelopen maand afscheid kwamen nemen. Om precies te zijn de ambassadeurs van Sri Lanka, Maleisië en Colombia. 
 • In maart vierden vier leden van de Koninklijke familie hun verjaardag. Benjamin van Vollenhoven werd op 12 maart 7 jaar, Graaf Claus-Casimir werd op 21 maart 11 jaar, Prins Pieter-Christiaan vierde een dag later, op 22 maart, zijn 43e verjaardag en tot slot mocht Gravin Luana op 26 maart tien kaarsjes uitblazen. 
 • In de nieuwste editie van het tijdschrift Linda staat een uitgebreid interview van Prins Bernhard en Rosanne Kluivert (beide overlevers van lymfeklierkanker en initiatiefnemers van de organisatie 'Lymph en Co') De prins is in het interview - wat met vele foto's aangekleed is - openhartig over de donkere periode uit zijn leven. Zo vertelde hij dat dochter Isabella hem huilend een whatsapp stuurde terwijl hij op de intensive care lag, en zoon Benjamin afstandelijk werd toen zijn vader met een stoma liep. 

5 opmerkingen:

 1. Ik check je website echt regelmatig en vindt hem echt super, maar was die kritiek op de musical billy elliot echt nodig??? Ik ben hem namelijk vorige week gaan zien en ik kan je zeggen: een prachtige shows met prachtprestaties van kinderen. Ok, musical is misschien je ding niet, maar dat stukje tekst was echt walgelijk laag...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb 't bericht wat aangepast! Soms ga ik misschien wat te ver in m'n eigen irritaties.

   Verwijderen
 2. Hier een filmpje van Prins Bernhard: http://www.lindanieuws.nl/nieuws/prins-bernhard-jr-waar-je-niet-dood-aan-gaat-dat-maakt-je-sterker/

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Naar dat 'achter de schermen filmpje' wordt inderdaad in het artikel ook nog verwezen :)

   Verwijderen
 3. Wauw, wat open van prins Bernhard! Moet ook zo moeilijk zijn geweest voor de kinderen. Mooi overzichtelijk gedaan al dit korte nieuws bij elkaar!

  BeantwoordenVerwijderen