Koningin Máxima bij vergadering Wereldbank en IMF in Washington | De Oranjes

vrijdag 17 april 2015

Koningin Máxima bij vergadering Wereldbank en IMF in Washington

Na het verjaardagsfeest in Denemarken, moest Koningin Máxima dezelfde dag nog in Washington zijn. Hier was de Koningin t/m vandaag voor de voorjaarsvergadering van de Wereldbank en het Internationaal Monetair Fonds.

Donderdagmiddag voerde de Koningin, in haar functie van speciaal pleitbezorger van secretaris-generaal Ban Ki-moon van de Verenigde Naties, al gesprekken met regeringsvertegenwoordigers, gouverneurs van Centrale Banken en toezichthouders uit verschillende landen.

Vandaag heeft Koningin Máxima deelgenomen aan het seminar 'Universal Financial Access 2020: Towards the Last Mile'. Samen met onder anderen de president Jim Yong Kim van de Wereldbank Groep en secretaris-generaal Ban Ki-moon van de Verenigde Naties nam ze deel aan een paneldiscussie over de stappen die nodig zijn om in 2020 wereldwijd iedere volwassene toegang te kunnen geven tot financiële diensten. De Wereldbank Groep gaf tijdens dit seminar ook een toelichting op de nieuwste editie van de Global Findex. Dit is een mondiale database met de laatste stand van zaken over de toegang tot financiële diensten in 143 economieën.

Sinds een paar dagen zijn Máxima's werkzaamheden voor de VN ook te volgen via het twitteraccount:  https://twitter.com/unsgsa Hier zijn ook enkele quotes te lezen van Koningin Máxima's toespraak.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten