Koningin Máxima bezoekt Steunstichting Voedsel Focus en bijeenkomst ‘Guts and Glory’ | De Oranjes

dinsdag 14 april 2015

Koningin Máxima bezoekt Steunstichting Voedsel Focus en bijeenkomst ‘Guts and Glory’

Koningin Máxima verraste één van de drie winnaars van een Appeltje van Oranje vanochtend met een bezoek. Vanmiddag was ze aanwezig bij netwerkbijeenkomst 'Guts and Glory' en vanavond zal de Koningin tot slot met haar man het Koningsdagconcert bijwonen.

Wasknijper ter bescherming
Hoewel de Koningin al twee activiteiten op de agenda had staan voor vandaag, besloot ze er nóg één voor te plakken. In de vroegte liet ze zich in het geheim naar Amersfoort vervoeren waar ze een bezoek bracht aan Steunstichting Voedsel Focus Amersfoort. Deze stichting helpt klanten van de voedselbank om hun situatie te verbeteren. Bovendien is de stichting één van de drie winnaars van een Appeltje van Oranje. Hoewel die pas op 21 mei door Koningin Máxima worden uitgereikt op Paleis Noordeinde, kreeg de Steunstichting nu al Koninklijk bezoek. In haar bekende rode jas stapte de Koningin het pand van de stichting binnen. Omdat ze aansluitend naar Utrecht moest voor de netwerkbijeenkomst bevestigde ze een gele wasknijper op haar jas om haar jurk te beschermen. De Koningin hielp namelijk een handje door een boodschappentas te vullen, en met rondslingerend fruit weet je het maar nooit.
© Screenshots RTV Utrecht


Máxima sprak tijdens de rondleiding ook met betrokkenen over de werkwijze van de stichting. Vrijwilligers vertelden de Koningin over hun werkzaamheden en ervaringen. Bij de meeste voedselbanken sta je als arm mens met je gratis krat boodschappen binnen een minuut weer buiten; maar de Amersfoortse instelling gaat met de klanten in gesprek en onderzoekt of er eventueel oplossingen zijn voor 'andere hulpvragen'. Al wandelend langs alle voedingsmiddelen met opvallend veel dure A-merken hield Koningin Máxima lachend een appel omhoog. De symbolische verwijzing naar het Appeltje van Oranje. Na de rondleiding verwijderde de Koningin snel de wasknijper om er leuk uit te zien voor de groepsfoto. Haar kleding had de rondleiding gelukkig vlekkeloos doorstaan.

Netwerkbijeenkomst
In het Beatrix Theater in Utrecht bezocht Koningin Máxima daarna de netwerkbijeenkomst 'Guts & Glory'. De bijeenkomst richt zich op de ontwikkeling van vrouwelijke ondernemers en managers uit het bedrijfsleven en maakt deel uit van het programma van de Week van de Ondernemer. Diverse sprekers gaven een toelichting op hun initiatief voor een topvrouwendatabase. Bedrijven die op zoek zijn naar nieuwe vrouwelijke bestuurders kunnen dan gemakkelijk die database raadplegen. Hoewel Koningin Máxima ook wel tot die categorie behoort, zal ze hoogstwaarschijnlijk nooit in die database belanden. Na het een en ander aangehoord te hebben sprak de Koningin na afloop van de bijeenkomst met enkele vrouwelijke ondernemers over hun ervaringen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten