Koninklijk paar bij festival 'Lang Leve de Club' in Zwolle | De Oranjes

zaterdag 25 april 2015

Koninklijk paar bij festival 'Lang Leve de Club' in Zwolle

Na de Koningsspelen, stond er voor het Koninklijk paar vandaag weer een bezoek vol sportactiviteiten op het programma. Onder de noemer 'Lang leve de club' werd er in Zwolle een feest georganiseerd door het Nationaal Comité 200 jaar Koninkrijk in samenwerking met het Oranje Fonds, NOC*NSF, gemeente Zwolle en provincie Overijssel. 
'De toekomst van de club'
Rond 12 uur arriveerde het Koninklijk paar bij het provinciehuis in Zwolle om een deel bij te wonen van het symposium 'De toekomst van de club'. Er werd daar onder meer gesproken over het vinden en binden van nieuwe vrijwilligers en leden voor clubs. Ook werd de beste 'boegbeeldvrijwilliger' bekend gemaakt.

Taart van 30 meter
In park de Wezenlanden maakten de Koning en Koningin vervolgens een rondgang over het festival terrein. Speciaal voor deze dag was het park gevuld met sportactiviteiten zoals: klootschieten, hockey, rolstoelraces of een vaartocht in een roeitaxi over de gracht. Verder waren er veel organisaties, orkesten en stichtingen uit het hele land aanwezig. Voor alle vrijwilligers was een taart van maar liefst 30 meter gemaakt, die door het Koninklijk paar werd aangesneden en uitgedeeld. De taart van vanillecrème en perzik werd ook door Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima geproefd. Gisteren verklaarden ze nog dat ze eigenlijk alleen maar gezond eten nuttigen, dus dan smaakt zo'n stukje taart sinds tijden extra lekker.


Foto's: © Royalduo

1 opmerking:

  1. Zo te zien aan de foto's was en is het een mooie dag geweest zowel voor de koning en koningin als voor het Nationaal comite en voor de toeschouwers en helpers.

    BeantwoordenVerwijderen