Gezin Prins Constantijn verhuist naar Den Haag | De Oranjes

donderdag 2 april 2015

Gezin Prins Constantijn verhuist naar Den Haag

Prins Constantijn verhuist deze zomer met zijn gezin van Brussel naar Den Haag. Dat heeft de RVD officieel bekendgemaakt. 

In februari werd al bekend dat Prins Constantijn en Prinses Laurentien de nieuwe huurders zijn van dit pand aan de Amaliastraat. Aanleiding van de verhuizing is dat de werkzaamheden van de prins en prinses steeds meer in Nederland plaatsvinden. Zo is Prins Constantijn sinds 1 maart niet langer in dienst van de Europese Commissie. Wel blijft hij parttime beschikbaar als speciaal adviseur van vicevoorzitter Ansip van de Europese Commissie op het gebied van internet governance. In Nederland ondersteunt hij StartupDelta, een initiatief voor het versterken van het ondernemersklimaat voor startende bedrijven in Nederland en het aantrekken van buitenlandse starters. Na een studiereis van twee maanden in de VS in het kader van het Eisenhower Fellowship is de Prins van plan zich als adviseur te vestigen in Nederland. Prinses Laurentien zet haar werkzaamheden voort, onder meer als directeur van de Missing Chapter Foundation in Den Haag en adviseur van de Haven van Rotterdam. Ook zet zij zich in voor de aanpak van laaggeletterdheid, zowel in Nederland als internationaal, onder meer als erevoorzitter van Stichting Lezen en Schrijven en UNESCO Speciaal Gezant.

Voor Gravin Eloise, Graaf Claus-Casimir en Gravin Leonore betekent de verhuizing ook dat ze naar een andere school moeten. Misschien gaan Claus-Casimir en Leonore wel, net als hun nichtjes naar de Bloemcampschool? En Eloise - net als Amalia - naar het Gymnasium Sorghvliet. Haar eigen moeder was er bovendien ook leerling.

5 opmerkingen:

 1. Dus het gaat toch zover komen. Een flinke verandering voor het gezin!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Klopt het dat ze gaanwonen aan de amaliastraat 12?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. o ik dacht dat ik dat hier een keer zag staan namelijk.

   Verwijderen
  2. Ja klopt. Staat er nog hoor. Hier: http://www.deoranjes.nl/2015/02/project-verbouwing-paleizen-ii.html

   Verwijderen