Koninklijk paar bezoekt Spanje | De Oranjes

woensdag 18 september 2013

Koninklijk paar bezoekt Spanje

Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima hebben vandaag hun vijfde kennismakingsbezoek over de grens afgelegd. Dit keer was Spanje aan de beurt.

Rond de middag stonden Prins Felipe en Prinses Letizia op de militaire luchthaven Torrejón bij Madrid ons Koninklijk paar op te wachten. De Koning bestuurde het regeringsvliegtuig zelf en landde precies op het afgesproken tijdstip. Prinses Letizia verwelkomde het Koninklijk paar zelfs met een kniebuiging; maar nog geen halve minuut later was iedereen informeel en volgden er omhelzingen als echte vrienden. Koning Willem-Alexander, Koningin Máxima, Prins Felipe en Prinses Letizia kennen elkaar al jaren en hebben een goede - Spaanstalige- band. Tot voor kort waren ze collega troonopvolgers, maar dat kan nu niet meer gezegd worden. Ondanks zijn gezondheid blijft Koning Juan Carlos waarschijnlijk tot aan zijn dood Koning van Spanje. Samen met zijn vrouw en dochter, Prinses Elena stond de Spaanse Koning het gezelschap op te wachten bij het Zarzuela paleis, waar een hartelijke begroeting volgde. Er werd geposeerd voor een groepsfoto, en aansluitend geluncht in het paleis.Direct na de lunch bezochten de Koning en Koningin het Congreso de los Diputados, het Huis van Afgevaardigden. Ook stond er aan het eind van de middag nog een gesprek met minister-president Mariano Rajoy op het programma. Vanavond vliegt het Koninklijk paar al weer terug naar Nederland. De kennismakingsbezoeken nemen (op die van Duitsland na) namelijk allemaal slechts één dag in beslag.


Foto's: ©  v.d. Werf/PPE,  www.ppe-agency.com 

2 opmerkingen:

  1. Mooi dat blauw bij Maxima, Vooral de blauwe sieraden, (of heet het dan juwelen?) staan er erg mooi op. Simpel, maar mooi.

    BeantwoordenVerwijderen