Programma aftrap 200 jaar Koninkrijk der Nederlanden | De Oranjes

vrijdag 27 september 2013

Programma aftrap 200 jaar Koninkrijk der NederlandenZaterdag 30 november 2013 – precies 200 jaar nadat Willem Frederik weer voet op Nederlandse bodem zette – wordt gevierd dat het Koninkrijk der Nederlanden 200 jaar bestaat. Koning Willem-Alexander, Koningin Máxima en Prinses Beatrix wonen de aftrap van deze viering bij. 

Programma 30 november
Het Koninklijk gezelschap is ’s ochtends aanwezig op het Schevenings strand als daar de landing van Willem Frederik nagespeeld wordt. Een boerenwagen van het Engelse fregat The Warrior bracht hem destijds naar het strand. Deze gebeurtenis wordt eens in de 25 jaar nagespeeld. De laatste keer, in 1988, was de toenmalige Prins van Oranje ook aanwezig en speelde hij zelfs mee. Na het schouwspel op het strand, zijn Koning Willem-Alexander, Koningin Máxima en Prinses Beatrix ’s middags in de Ridderzaal aanwezig bij een officiële bijeenkomst. De historische dag wordt afgesloten in het Circustheater in Den Haag met het Koninkrijksconcert. Ook hier zullen de Koning, Koningin en prinses, samen met een groot deel van de Koninklijke familie bij aanwezig zijn.Wat kun je op deze website verwachten?
Tijdens de viering van 200 jaar Koninkrijk, wat t/m 26 september 2015 duurt, wordt op verschillende momenten in het land stilgestaan bij het gezamenlijk verleden, heden en toekomst. Omdat op deze website tot nu toe nooit veel aandacht besteed is aan de drie eerste Koningen van ons land, zal dat naar verwachting de rode draad van 2014 zijn. In 2015 viert royalfanvivian.nl haar 10-jarig jubileum. Dat jaar zal er, net als in 2005, vooral veel aandacht zijn voor de wensen van de bezoekers. Gedurende het hele jaar mogen bezoekers laten weten welke gebeurtenis uit het verleden van de Oranjes ze nog eens terug willen zien.

1 opmerking:

  1. Volgens mij hebben we in 2006 al gevierd dat Nederland 200 jaar een koninkrijk is. Lodewijk Napoleon heeft tussen 1806 en 1810 de basis gelegd voor het moderne koningschap: betrokkenheid bij het volk, bezoeken van rampplaatsen, bevorderen van cultuur en onderwijs in de samenleving. Daar moeten we als natie gewoon objectief en eerlijk over durven zijn. Willem I heeft het model van Lodewijk Napoleon gekopieerd. Zo zeer zelfs dat Willems moeder, Wilhelmina van Pruisen, ooit eens zei: 'Willem joue au petit Bonaparte' - Willem speelt Bonapartetje

    BeantwoordenVerwijderen