Oranje nieuws – 27 september 2013 | De Oranjes

vrijdag 27 september 2013

Oranje nieuws – 27 september 2013

Prinses Laurentien schrijft derde Mr. Finney boek
‘Mr. Finney en het raadsel in de bomen’ vanaf november te koop

Behalve het Sinterklaasboek ‘Pietje Pienter pakt uit’, verschijnt er dit najaar nóg een boek van Prinses Laurentien’s hand. Naar verwachting is ‘Mr. Finney en het raadsel in de bomen’ vanaf november te koop.

Op Prinsjesdag ontving RoyalfanVivian een kaartje van de prinses waarop ze onder andere schreef dat er dit jaar weer een nieuw deel van Mr. Finney verschijnt. Omdat RoyalfanVivian nu, na wat zoekwerk, het derde Mr. Finney boek op diverse webwinkels zag staan, kan het nieuws nu ook gerust bekend gemaakt worden. In ‘Mr. Finney en het raadsel in de bomen’ zal het vis-mens vast weer allerlei interessante dingen tegenkomen en spannende avonturen beleven. Het boek, wat op 5 november verwacht wordt, is nu alvast te reserveren. 

Wie de nieuwe Margriet dit weekend openslaat, komt daar op een gegeven moment ook Prinses Laurentien in tegen. Zeven jaar geleden was ze al eens gasthoofdredacteur van dit tijdschrift, maar ter gelegenheid van het 75-jarig bestaan interviewde ze drie mensen voor de jubileumeditie: Gerdie Verbeet, Katja Schuurmans en Hanna Obbeek.

Koning Willem-Alexander bij opening European Cancer Congress 

Koning Willem-Alexander was vanavond aanwezig bij de opening van het European Cancer Congress 2013.

Het congres dat eens in de twee jaar ergens in Europa gehouden wordt, vind voor het eerst in Nederland plaats. Bij aankomst werd de Koning ontvangen door de voorzitters van het congres, Cornelis van de Velde en Marcel Verheij. Ook sprak hij kort met Koos van der Hoeven van de samenwerkende Oncologen (SONCOS).

Tijdens de opening hield de Amerikaanse onderzoeker, professor S.L. Topalian een toespraak voor de zaal in Amsterdam RAI, die vol zat met 18.000 onderzoekers, medisch specialisten, verpleegkundigen, vertegenwoordigers van patiënten uit meer dan 100 landen, én de Koning die uit handen van de voorzitter van het congres - wat nog t/m 1 oktober duurt -  een herdenkingsmedaille overhandigt kreeg.

Overig kort nieuws: 
Prins Carlos, Prinses Annemarie, Prinses Margarita, en Prinses Caroline woonden vandaag een mis bij in de Santa Maria della Steccata Kerk in ‘hun’ Parma (Italië)

1 opmerking:

  1. Wat vreselijk leuk nieuws van Laurentien! Super dat ze het speciaal tegen jouw vertelde! Mag ik het briefje zien? Wil je het mailen??

    BeantwoordenVerwijderen