Herdenkingsbijeenkomst Prins Friso op 2 november | De Oranjes

dinsdag 10 september 2013

Herdenkingsbijeenkomst Prins Friso op 2 november

De herdenkingsbijeenkomst voor Prins Friso zal plaatsvinden op zaterdag 2 november in de Oude Kerk in Delft.

Foto: © Screenshot NOS
Toen bekend werd gemaakt dat de prins begraven werd in Lage Vuursche, werd er tevens medegedeeld dat later dit jaar nog een herdenkingsbijeenkomst zal plaatsvinden. Vandaag heeft de familie via de RVD laten weten dat dit op 2 november zal zijn in dezelfde kerk waar Prins Friso in 2004 met Mabel trouwde..

Voor deze bijeenkomst worden familieleden, vrienden en collega’s van de prins uitgenodigd. Na afloop zullen er ook beelden van de besloten herdenking beschikbaar gesteld worden voor de media.

9 opmerkingen:

 1. Een beetje vreemd. Toen Friso overleden was en de begravenis in BESLOTEN kring werdt aangekondigd, kwam de herdenkingsbijeenkomst net iets anders over... dat die niet zo besloten was.... nu toch weer - bij al die ongelovelijke steun en medeleven van heeeeeeel veel NL's is het een gemiste kans.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ging er inderdaad ook vanuit dat dit wel live uitgezonden zou worden..

   Verwijderen
 2. Hallo, de man, de zoon en vriend is overleden. Na een coma van 1,5 jaar. Verdriet is iets persoonlijks. dat hoef je niet te delen met Nederland. En trouwens, waar bleef het medeleven in 2003/204 toen Friso en Mabel zoveel kritiek kregen, en die kritiek is nooit verstom. Nu ineens is iedereen vol medeleven. Laat de familie, nabestaanden en vrienden hun verdriet verwerken op de manier die zij willen, niet zoals het Nederlandse volk wil.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh maar ik ben het er ook volledig mee eens dat ze dit in besloten kring doen! Ik ging van die live uitzending uit omdat ik dat destijds ergens las.

   Verwijderen
 3. @ Petra Verstegen
  het gaat niet om het HOE zij willen rouwen, maar het gaat erom, dat het destijds wel zo werd aangekondigt - dat later in het jaar een kans was voor al diegene die mee hebben geleefd. PUNT.

  En: hoohh even - wie zegt er eigenlijk, dat destijds de mensen niet pro Mabel&Friso waren? Politiek NL en een paar journalisten hebben er en heksenjacht van gemaakt - de normale NL-er niet! En zeker niet al groep lieve mensen, die altijd een groot en warm hart voor het huis van Oranje hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik had ook begrepen dat er een Herdenkingsbijeenkomst zou komen die er voor iedereen zou komen en dan live worden uitgezonden. Maar dat is dus niet zo, maar goed, we krijgen achteraf beelden, zoals tijdens de uitvaartplechtigheid in Lage Vuursche.

  Het was een prins die niet op de voorgrond wilde treden en niet iedereen stond in 2004 achter huwelijk van Friso en Mabel. En dan ben ik het met Petra Verstegen eens. Laat de familie, nabestaanden en vrienden hun verdriet verwerken op hun eigen manier en niet zoals het Nederlandse volk dit wil.

  Ik vind dat er genoeg aandacht aan is besteed, net na het ski ongeval, maar ook na zijn dood; er kwamen persoonlijke foto's naar buiten, die we anders ook niet te zien hadden gekregen. Het zal je zoon, broer of man maar zijn, die je zo moet verliezen. Ik wens de Koninklijke familie enorm veel sterkte toe.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Jeffrey, zoon van Anja11 september 2013 om 17:16

  Ik vind het nog steeds heel erg voor Mabel en de kinderen. Door moeten gaan zonder je vader en je man en ik kan het weten. In 2008 heb ik mijn vader verloren (slokdarmkanker) en mijn moeder haar man en wij moeten ook verder en doen dit ook op ons eigen manier. Ik ben Koningsgezind, maar ik ben blij dat ik niet in de schijnwerpers sta zoals hun, want dan kom ik ook zoals hen in alle kranten en media en krijgen we ook kritiek hoe we het moeten doen. en dat wil ik niet en de koninklijke familie ook niet.

  Groetjes Jeffrey, zoon van Anja

  BeantwoordenVerwijderen
 6. hallo Jeffrey,

  nee ik wil niet met ze ruilen. Maar dat kan gewoon ook niet!

  Wij leven niet in een gouden kooi - zij wel. Dus behooren bepaalde dinge die wij nooit in ons leven leeren kennen er "gewoon" voor hun bij.
  Dat is plicht en niet door hun uitgezocht. Daar komt een geboren prins en zijn familie ook niet aan voorbij an zijn ze jaaren in opgegroeid en weten dat dat erbij hoord. Dat wij hun iets anders "gunnen" staat los van hun bestaan als lid van de Oranje familie met hun rechten en plichten.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. En daarom worden er ook beelden en foto's naar buiten gebracht. Prins Friso was geen lid meer van het Koninklijk Huis, dus had hij aan het Nederlandse volk geen "verplichtingen" meer. De familie heeft goed gehandeld vind ik

   Verwijderen