Oranje nieuws – 5 september 2013 | De Oranjes

donderdag 5 september 2013

Oranje nieuws – 5 september 2013

Koning Willem-Alexander ontvangt eerste exemplaar droomboek
“Ik ben er stil van”

Koning Willem-Alexander nam vandaag op Paleis het Loo het eerste exemplaar van het droomboek in ontvangst. Ook zijn vrouw was aanwezig. Na de overhandiging opende het Koninklijk paar de buitententoonstelling ‘dromen’.

Uit de ruim 6500 dromen zijn er de laatste tijd door een jury van bekende Nederlanders 300 dromen gekozen die zijn onderverdeeld in de categorieën: Samen, Lach, Kansen, Kunst, Groen, Beweging, Wereld en Elke Dag. In de vorm van wensen, gedichten, tekeningen en liedjes zijn alle ‘winnende dromen’ gebundeld in het boek ‘Mijn droom voor ons land, inspiratie voor de Koning’.

Zo’n honderd inzenders van de winnende dromen mochten vanmiddag aanwezig zijn in het stallencomplex van Paleis het Loo. Na de presentatie van een filmpje over het boek, zang – en dansoptredens, nam de voorzitter van het Nationaal Comité Inhuldiging (Hans Weijers) het woord. Hij nodigde de Koning uit het podium te betreden om aan hem een eerste exemplaar van het Droomboek te overhandigen. “Ik ben er stil van en toch ga ik een paar woorden zeggen” aldus de Koning. Hij bedankte iedereen die aan het boek had meegewerkt.Na de overhandiging van het boek wandelde het Koninklijk paar naar het hek van de laan die naar Paleis het Loo lijdt. Op het hek was de cover van het boek groot afgebeeld. Nadat de Koning en Koningin de hekken hadden geopend wandelden ze over de laan onder hoge spandoeken door waar ruim 120 dromen uit het boek te zien zijn. Halverwege onderbraken Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima hun droomwandeling even om een pasgetrouwd bruidspaar die langs de kant stond, te feliciteren. Op deze dromerige dag hebben zij in ieder geval hun droom om te trouwen waargemaakt, al valt het natuurlijk nog maar te bezien of de relatie zo sprookjesachtig zal blijven.


Foto's : © Roy Beusker

Vanaf vanavond 18.00 uur kan iedereen een droomboek ophalen bij boekhandels in heel Nederland. Vergeet voordat je de deur uitgaat niet de waardebon mee te nemen anders kun je het boek op je buik schrijven. Gelukkig is het boek ook nog digitaal te bekijken.

Anna van Lippe-Biesterfeld van Vollenhoven vertelt droom op tv
“Mijn droom voor Nederland is dat ieder kind net zoveel geluk heeft als ik”

Anna van Lippe-Biesterfeld van Vollenhoven – de 12-jarige dochter van Prins Maurits en Prinses Marilène – was vanavond te zien in het programma ‘NOS droomboek voor de Koning’.

Verschillende Nederlanders vertelden over hun droom die ze ingediend hadden. Tussendoor werden er beelden vertoond van de overhandiging van het droomboek aan Koning Willem-Alexander.
Anna vertelde: “ Mijn droom voor Nederland is dat ieder kind net zoveel geluk heeft als ik. Ik heb namelijk twee superlieve ouders en een broertje en een zusje waar ik dagelijks veel mee speel. En toen had ik bedacht dat we in heel Nederland lootjes kunnen knippen, zodat ieder kind voor een dag of een week van huis wisselt en daardoor meer begrip kan krijgen voor de situatie van een ander. Dit was mijn droom voor Nederland.”
Prinses Beatrix bij openingsconcert Philharmonic Gergiev Festival

Foto: ©  PPE/Nieboer,  www.ppe-agency.com 
Prinses Beatrix was vanavond aanwezig bij het openingsconcert van het Rotterdam Philharmonic Gergiev Festival in de Doelen in Rotterdam.

Met het concert (wat nog t/m zaterdag duurt) werd het 25-jarig jubileum van dirigent Valery Gergiev gevierd. Voor het openingsconcert vanavond dirigeerde hij het Orkest van het Mariinski-theater uit Sint Petersburg. Na de voorstelling zocht de prinses Gergiev op om het persoonlijk te vertellen dat ze genoten had van de Russische muziekstukken.

5 opmerkingen:

 1. Maxima zag er weer mooi uit in t groen. Maar ik vind het boek een groot onzin. Zonde van t geld, ik hoorde bij Blauw Bloed, dat het 5 miljoen heeft gekost!! kon dat geld niet aan wat anders besteed worden. Ik koop veel boeken maar deze gaat aan mij voorbij.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ja, gratis op te halen, maar de kosten er van.... en dat in deze tijd

  BeantwoordenVerwijderen
 3. prachtig boek en de waarde is niet in Euros te schatten. Jammer dat gezeur en wat kan NL trots zijn op al die goede droomen die er leven. Iedereen kan daar iets uit halen voor zich en de samenleving. Prima kans - niet alleen voor de koning.

  PS.: en wat schitterde Beatrix op die avond in Rotterdam?!!

  BeantwoordenVerwijderen