Oranje nieuws – 25 april 2013 | De Oranjes

donderdag 25 april 2013

Oranje nieuws – 25 april 2013

Prins van Oranje opent internet conferentie en woont afscheidsseminar Teulings bij
“Naar welke van mijn aliassen heeft u gezocht?”

De Prins van Oranje opende vandaag in Amsterdam ‘The Next Web Conference’ en was vervolgens in Den Haag aanwezig bij het seminar ‘Should we stay or should we go? On the future of Europe and the Eurozone’.

Foto: © PPE/Nieboer, www.ppe-agency.com
Terwijl zo’n vier kilometer verderop in de Nieuwe Kerk de bloemen voor de inhuldigingsplechtigheid binnengedragen werden, arriveerde de prins bij de Westergasfabriek om de internationale conferentie ‘The Next Web Conference’ te openen. Specialisten en ondernemers van over de hele wereld kwamen aan het woord over de toekomst van technologie, internet en media. Dat resulteert zich natuurlijk al snel in discussies en daarom konden ondernemers en (beginnende) ondernemers tijdens de ‘pitch’ wedstrijd hun ideeën over de toekomst tonen. Ook de prins nam het woord, en zei: “Nederland wil zich in de voorhoede bevinden van kennissamenlevingen. Het web is daar een belangrijke factor in. Als we niet in de webeconomie leidend zijn, zijn we nergens. Ik ben The Next Web dankbaar dat ze dit aanjagen in Nederland. Daarom vind ik het belangrijk om hier te zijn, en hier te blijven komen.” Vijf dagen voor de inhuldiging wilde de organisator van The Next Web – Boris Veldhujzen van Zanten – weten of de aanstaande moderne Koning ook op social media te vinden is. “Naar welke van mijn aliassen heeft u gezocht?” reageerde de prins. Hij wilde niet ingaan op de vraag of hij zal gaan twitteren. “Misschien word ik wel prins 3.0, iets dat nog niet is uitgevonden.” De nieuwsgierige organisator vroeg ook nog welk besturingssysteem de voorkeur van de prins heeft. “Onze huishouding is wel net overgegaan op een ander systeem, maar ik ga geen reclame maken voor welk systeem dat is” aldus de prins. Na de opening bezocht de prins ook nog andere onderdelen van de conferentie zoals een ‘startup’ en de ‘hack battle’.

In Theater Diligentia in Den Haag was de prins vanmiddag aanwezig bij het afscheidsseminar dat georganiseerd werd ter gelegenheid van prof. dr. Coen Teulings als directeur van het Centraal Planbureau (CPB). Na verschillende sprekers – waaronder Martin Wolf, Jean Pisany-Ferry en Jurgen von Hagen – aangehoord te hebben keerde hij weer huiswaarts.Prinses Máxima geeft startsein ‘Girlsday’

Foto: © PPE/v.d. Werf, www.ppe-agency.com
Prinses Máxima gaf vandaag het startsein van de Girlsday 2013, wat inhoudt dat zo’n driehonderd bedrijven hun deuren openden om meisjes enthousiast te maken voor bèta, techniek en ICT. 

De prinses kwam de openingshandeling verrichten bij TNO – het onderzoeksinstituut met als doelstelling het toepassen van wetenschappelijke kennis in de praktijk. TNO organiseert in opdracht van VHTO jaarlijks een Girlsday. Meisjes uit groep 8 van de Duinoordschool en de tweede klas van het Hofstad Lyceum mochten de bijzondere dag – en de opening door de prinses – bijwonen.

Na het gezamenlijk aftellen drukte Prinses Máxima op een knop en kwam een 8 meter diep sonarsysteem ( techniek die geluid gebruikt om onder water te navigeren of om andere voorwerpen te detecteren) naar boven met de tekst ‘Girlsday 2013 van start!’. De prinses bekeek vervolgens de verschillende programmaonderdelen van de Girlsday waarbij ze via een scherm een robot bestuurde.

Prinses Margriet opent Oranjefietsroute

Als kind bracht Prinses Margriet regelmatig een bezoek aan Kasteel Warmelo, waar  oma Armgard woonde. Vandaag was ze er weer eens terug, om de Oranjefietsroute te openen.

Foto: © PPE/Buys, www.ppe-agency.com
In 2011 is vanwege de historische banden tussen het Koningshuis en de plaatsen Apeldoorn, Bad Bentheim, Lingen en Diepenheim een initiatief ontstaan om een fietsroute te ontwikkelen met als thema: ‘Het huis van Oranje-Nassau’. Deelnemers kunnen gaandeweg de geschiedenis van het Nederlandse Koningshuis beleven. Onderweg staan informatiepanelen en palen met audio-informatie. De fietsroute is zo’n 230 kilometer lang en werd officieel geopend doordat de prinses een net met ballonnen losliet en het Nederlands Duitse routebord zichtbaar werd. Een fanatiek groepje fietsers begon direct aan de route, maar de prinses stapte liever de auto in naar huis.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten