LIVEBLOG: 29 APRIL 2013 | De Oranjes

maandag 29 april 2013

LIVEBLOG: 29 APRIL 2013

Dit liveblog wordt gesloten. Vanaf nu zullen er (zo snel als mogelijk is) verslagen volgen van de afscheidstoespraak, het diner in het Rijksmuseum en de troonswisseling. Morgen komt er dan ook geen liveblog. Ik - RoyalfanVivian - kijk net als iedereen tv en zal tussen de programmaonderdelen door mijn website actueel proberen te houden maar daar zit natuurlijk veel werk in. Ik verwacht dat mijn website pas in de loop van de week helemaal compleet is wat betreft deze historische gebeurtenis. 


-18.50 uur: De Koninklijke familie (op deze foto Koningin Beatrix, de Prins van Oranje en Prinses Máxima in bekende Valentino jurk) hebben zich omgekleed in het paleis en vertrekken richting het Rijksmuseum.

16.50 uur: De Prins van Wales en de Hertogin van Cornwall arriveren bij het Amstel Hotel.

-16.15 uur: Prinses Mabel, Prinses Margriet en Prof.mr. Pieter van Vollenhoven betreden het paleis.

-16.00 uur: De Eregalerij in het Rijksmuseum is vanavond het kunstzinnige decor van het diner.

-15.18 uur: Het wordt steeds gezelliger. Prins Constantijn en Prinses Laurentien zijn ook gearriveerd.

-14.58 uur: Koningin Beatrix komt aan bij het paleis.Na het diner vanavond in het Rijksmuseum zal ze samen met de familie ook in het paleis slapen.

-14.10 uur: Er kan inmiddels een beter beeld verkregen worden van de pergola en het baldakijn. Het baldakijn is dezelfde die gebruikt is voor de inhuldiging van Koningin Juliana in 1948.14.00 uur: Na afloop van de generale repetitie is er een groepsfoto met alle muziekgezelschappen gemaakt.
Foto: © RVD

-13.00 uur: Prinses Amalia test alvast hoe het is om als Koningin op het troonpodium te zitten.

-12.35 uur: Het gezin kijkt door een raam van het paleis naar de Dam waar het nu al erg druk is.

-11.55 uur: De Prins van Oranje arriveert met zijn gezin bij de officiële ingang van het paleis aan de Nieuwezijds Voorburgwal voor de generale repetitie.

Foto's: © PPE/Nieboer, www.ppe-agency.com

-9.00 uur: Dit weekend is de pergola opgebouwd samen met het baldakijn. Vanochtend zijn de bijbehorende visnetten aan de pergola bevestigd.- Gisteravond zijn enkele gasten al gearriveerd in Nederland. Kroonprins Naruhito en Prinses Masako van Japan verblijven toepasselijk in het Japanse Okura hotel. Net als de Marokkaanse Prinses Lalla Salma. En de Thaise Prinses Maha Chakri Sirindhorn heeft de nacht in het Amstel Hotel doorgebracht.

6 opmerkingen:

 1. Lisa (Fanvanroyalty)29 april 2013 om 13:27

  Wat leuk dat jij ook zo'n overzicht doet :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat fijn dat er ook iets van Juliana's inhuldiging opnieuw te zien is !

  BeantwoordenVerwijderen
 3. weet je ook of de aankomst van de gasten vanavond bij het diner live te volgen is?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja op Nederland 1 zou af en toe naar het museum geschakeld worden. Zag net al beelden van de aankomst bij RTL Boulevard! Ik probeer dus nog even deze liveblog bij te werken.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik ben echt super benieuwd naar morgen! Word een dag om nooit te vergeten! De dag van de troonswisseling!

  BeantwoordenVerwijderen