Voorbereidingen in volle gang | De Oranjes

zondag 28 april 2013

Voorbereidingen in volle gangMet nog minder dan twee dagen te gaan worden er flink wat (laatste) voorbereidingen getroffen. Wie de Dam ziet kan alleen maar concluderen dat de troonswisseling nu wel heel nabij is. Terwijl ik dit schrijf wordt aan de traditionele pergola de laatste hand gelegd, en zijn de eerste Koninklijke gasten al onderweg.


Foto: © Robby Hiel


Bloemen
Nadat de Nieuwe Kerk vorige week een grote poetsbeurt kreeg, werden vrijdag de bloemen bezorgd. FloraHolland en Zuidkoop Natural Projects verzorgen samen de decoratie in de kerk, waar – zoals op de foto’s te zien is – vooral veel oranje Gerbera’s voor gebruikt zullen worden. De werkzaamheden zullen vermoedelijk nog tot op de ochtend van de troonswisseling duren.

Kronen op de Bijenkorf 
Op het dak van de Bijenkorf zijn in de nacht van woensdag op donderdag twee enorme kronen geplaatst op  de uiteinden van het pand. De met lucht gevulde kronen zijn bijna 10 meter hoog en wegen 270 kilo per stuk. Het zijn echte blikvangers en dus ook van een afstand goed te zien.


Foto: © Robby Hiel


Foto's van ± 50 meter afstand

Troonswisseling in Madurodam
In miniatuurstad Madurodam in Den Haag heeft al een troonwisseling plaatsgevonden. Vanaf het balkon zwaaien Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima de mensen toe die ondertussen via de rode loper het paleis betreden om het nieuwe Koningspaar te feliciteren. (Zie foto!)

Drukke zaterdag
Op de verjaardag van de aanstaande koning is hard doorgewerkt op de Dam. Zo is is er een perstribune en een glazen televisiestudio gebouwd. Overal – waar er nog geen hing – hangen nu beveiligings – en tv camera’s. De dranghekken zijn gearriveerd, en er is gestart met de bouw van de pergola tussen het paleis en de kerk. Inmiddels is de bouw van de pergola en het baldakijn zo goed als voltooid. Nu de visnetten nog..

Foto van vandaag (zondag):


Foto: © Oscar Meijer

Gasten
Ondertussen zijn de eerste gasten – de Japanse Prins Naruhito en zijn vrouw Prinses Masako – op het vliegtuig naar Nederland gestapt. Waarschijnlijk wordt morgen de lang verwachte gastenlijst eindelijk vrijgegeven. En zo niet, dan komen we er via het diner wat in het Rijksmuseum genuttigd wordt wel achter wie er aanwezig zijn. Op de voorlopige gastenlijst staan in ieder geval al wat leuke mensen vermeld.

4 opmerkingen:

 1. Ik heb er al echt zin in om dat allemaal morgen te gaan zien in Amsterdam. Ik ben er helemaal klaar voor.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De versieringen op de Dam maken het echt heel feestelijk !!. Ik vind de monogram versiering een juweel voor de stad en de bannier met alle Vorsten & Vorstinnen heel bijzonder!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. iedereen heel veel kijk plezier, en Vivian, wel kijken he, en dan pas je blog aanpassen. ;-)
  wij zitten in t oranje voor de buis morgen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zeker :) Ik ga uiteraard ook kijken en dan - wellicht af en toe tussendoor - als er even geen programmaonderdeel bezig is, mijn website bijwerken :)

   Veel plezier!

   Verwijderen