DINER IN HET RIJKSMUSEUM | De Oranjes

maandag 29 april 2013

DINER IN HET RIJKSMUSEUM

Rond 19.00 uur vanavond vertrokken de leden van de Koninklijke familie (omgekleed in het paleis) richting het Rijksmuseum. Onder hen Koningin Beatrix, de Prins van Oranje, Prinses Máxima, Prinses Mabel, Prins Constantijn, Prinses Laurentien, Prinses Irene, Prinses Margriet, Prof.mr. Pieter van Vollenhoven en Prinses Christina. De kinderen van Prinses Irene, Prinses Margriet en Prof.mr. Pieter van Vollenhoven en Prinses Christina waren niet aanwezig, maar zullen morgen wel de inhuldigingsceremonie bijwonen.


Foto: © ANP/RVD

Uiteraard is er weer flink in de schatkist van de Oranjes gegrabbeld voor de mooiste juwelen. Vooral Prinses Máxima (die tevens de bekende Valentino jurk droeg) bracht de historie weer tot leven. De steen uit het collier komt uit de broche die Emma in 1879 cadeau kreeg als nationaal geschenk en is voor het laatst door Koningin Juliana gedragen in 1981.


Foto's: © PPE/Nieboer, www.ppe-agency.com

Foto's van alle gasten

Vlak nadat de Koninklijke familie het museum betrad, arriveerden de buitenlandse Koninklijke gasten en hoogwaardigheidsbekleders. Iedereen – op Prinses Masako, die liever in het hotel bleef – na schreed over de rode loper en mocht vervolgens in de prachtige Eregalerij van het Rijksmuseum plaatsnemen. Koningin Beatrix – het was immers haar afscheidsdiner – zat aan het hoofd van de tafel met achter haar niets minder dan de beroemde Nachtwacht.

Tijdens het diner wisten de gasten ook niet hóe vaak ze om zich heen moesten kijken; ze werden omringd door Het Melkmeisje van Vermeer, Het Joodse Bruidje van Rembrandt etc..etc. Zo tegen 23.00 uur vertrok iedereen weer naar zijn/haar hotel, want er is natuurlijk een goede nachtrust nodig voor dé dag. Het Paleis op de Dam fungeert vannacht als 'hotel' voor de Nederlandse Koninklijke familie.

Foto's: © ANP/RVD

Geen opmerkingen:

Een reactie posten