Zweeds prinsje heet Oscar Carl Olof | De Oranjes

donderdag 3 maart 2016

Zweeds prinsje heet Oscar Carl Olof

Koning Carl Gustaf heeft zojuist de namen bekendgemaakt van zijn kleinzoon. Dat gebeurde tijdens een bijzondere ministerraad.
Foto: Kungahuset


Tijdens de speciale ministerraad informeerde de Koning de Zweedse regering over de geboorte van het tweede kind van Victoria, die de titel 'hertog van Skåne' heeft gekregen. Zijn volledige naam is Oscar Carl Olof. Inmiddels heeft ook Prinses Estelle kennis gemaakt met haar broertje. Voordat ze vanochtend het ziekenhuis verlieten, publiceerde het Zweedse hof een foto van het gezin. Helaas is Prins Oscar op die foto nog niet goed zichtbaar.

Vanmiddag worden op verschillende plaatsen in Zweden 21 saluutschoten voor het pasgeboren prinsje afgeschoten. Daarna volgt een dankdienst, een traditioneel Te Deum, in de koninklijke kapel in het paleis. De dienst wordt bijgewoond door de directe familie, parlementariërs, de regering en medewerkers van het hof.

6 opmerkingen:

 1. Wat een mooie, historische namen voor deze prins. Gefeliciteerd voor de ouders en de kleine Estelle en de wederzijdse ouders en familieleden. Veel geluk en dat hij net als prinses Estelle voorspoedig mag opgroeien

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Super leuk dat het een prinsje is geworden. Helaas vind ik de namen echt niet mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja.. Namen in Koninklijke families zullen altijd wel 'anders' blijven. Alleen al door de 'vernoemingsplicht' komen er vaak ouderwetse namen tevoorschijn.

   Verwijderen
 3. Ik vind historische namen wel mooi voor een prinsje of prinsesje. Daarom vind ik het ook jammer dat Estelle als mogelijk toekomstige koningin niet een mooie historische naam heeft gekregen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat de naam niet historisch is klopt niet helemaal. Er zit namelijk een Estelle in de Bernadotte-stamboom: https://en.m.wikipedia.org/wiki/Estelle_Bernadotte

   Zij deed heel veel voor goede doelen, wellicht dat dit een rol heeft gespeeld in de naamgeving van de kleine Estelle?

   Verwijderen
 4. Wat leuk, een broertje voor Estelle. Aan de naam Oscar moet ik een beetje wennen, maar ach, dat komt vanzelf goed.

  BeantwoordenVerwijderen