Prins Constantijn, Prinses Laurentien en Prinses Margriet bij uitreiking ECF Princess Margriet Award for Culture | De Oranjes

dinsdag 15 maart 2016

Prins Constantijn, Prinses Laurentien en Prinses Margriet bij uitreiking ECF Princess Margriet Award for Culture

Prinses Margriet, Prins Constantijn en Prinses Laurentien waren vanmiddag aanwezig bij de uitreiking van de ECF Princess Margriet Award for Culture in de Stadsschouwburg in Amsterdam.

Het was de achtste keer dat de onderscheidingen van de Europese Culturele Stichting (ECF) zijn toegekend, maar de eerste keer dat de uitreiking in Nederland plaatsvond. Dit vanwege het Nederlandse voorzitterschap van de Europese Unie. Prinses Laurentien hield de openingstoespraak, en sprak over de solidariteit die overal in Europa onder druk staat, het belang van culturele uitwisseling 'die noodzakelijker is dan ooit tevoren', en de openheid van samenleving die te lijden heeft onder toenemend nationalisme. "De prijswinnaars zetten zich in om mensen bij elkaar te brengen en bruggen te bouwen." Prinses Margriet reikte de prijzen uit. De prijs van ECF is dit jaar toegekend aan theatergroep Krétakör (Hongarije) en digitaal burgerplatform Medialab-Prado (Spanje). Beide laureaten zijn volgens het ECF voortrekkers op hun vakgebied en zetten cultuur in om mensen bij elkaar te brengen. Door hun creatieve lesmethodes vanuit theater en media stimuleren zij mensen om zich bewust te worden van hun sociale omgeving en om hun omstandigheden te veranderen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten