Koningin Máxima bezoekt symposium Muziekeducatie en dorpshuis Ons Genoegen | De Oranjes

woensdag 30 maart 2016

Koningin Máxima bezoekt symposium Muziekeducatie en dorpshuis Ons Genoegen

Koningin Máxima was vanochtend in Amsterdam bij het symposium 'Muziekeducatie doen we samen'. Daarna bezocht ze dorpshuis Ons Genoegen in Nieuwer ter Aa. Het dorpshuis is één van de winnaars van de Appeltjes van Oranje 2016, die Máxima in mei weer uitreikt.


Tijdens het symposium 'Muziekeducatie doen we samen' stond de vraag centraal hoe de groepsleerkracht en de vakdocent muziek samen kunnen zorgen voor goed muziekonderwijs op de basisschool. De Koningin nam ook de gelijknamige publicatie 'Muziekeducatie doen we samen' in ontvangst. In deze publicatie staan de resultaten van het samenwerkingsproject tussen de pabo’s en het Conservatorium van Amsterdam. Omdat Koningin Máxima om 12.00 uur in Nieuwer ter Aa moest zijn, kon ze niet het volledige programma van het symposium bijwonen. Dorpshuis Ons Genoegen was één van de elf genomineerden voor de Appeltjes van Oranje 2016.

Koningin Máxima maakte tijdens haar bezoek bekend dat ze uitgekozen zijn als één van de winnaars. Die mededeling was voor het dorp natuurlijk bijzonder, maar de komst van de Koningin was sowieso al een feest te noemen. Bijna alle inwoners hadden vrij genomen om de Koningin te verwelkomen bij het dorpshuis. De Koningin kreeg een rondleiding door het dorpshuis dat sinds 2010 in bedrijf is. Er wordt door vrijwilligers met steun van het lokale bedrijfsleven van alles georganiseerd om de leefbaarheid te vergroten. Door mensen met elkaar in contact te brengen, vormt het een spil in de hechte dorpsgemeenschap. Ook biedt het onderdak aan de dorpswinkel, de bibliotheek en een peuterspeelzaal. Het Dorpshuis onderscheidt zich in het bevorderen van de zelfredzaamheid onder de inwoners en het samenbrengen van (hulp)vraag- en aanbod. Máxima bekeek een mini-supermarkt, en demonstraties van judo en tennis.

Kleding
Koningin Máxima droeg een grijze jurk van Natan, die net als het dorpshuis, dateert uit 2010. De opvallende grote bloemen ketting is wel nieuw. Voor de kou droeg ze over haar jurk de bekende beige 'deken'.

2 opmerkingen:

  1. Was benieuwd hoe die grijze deken eruit zag, maar zag m niet op de foto's ;-) mogelijk herken ik hem als ik hem zie wel. Leuk jurkje en ketting.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Link naar fotoserie waar ze de deken draagt inmiddels toegevoegd. En bij nader inzien blijkt het trouwens beige te zijn.. :)

      Verwijderen