NL Doet: Koninklijk paar knapt speeltuin op | De Oranjes

zaterdag 12 maart 2016

NL Doet: Koninklijk paar knapt speeltuin op

Gisteravond waren ze nog in Parijs, maar dat betekende niet dat het Koninklijk paar vanochtend uitsliep. Om 11.00 uur arriveerden ze bij de speeltuin- en buurtvereniging Vreugdeoord in Alphen aan den Rijn.
Foto: Bart Homburg/OranjefondsDe vrijwilligersactie in de speeltuin bestond uit nieuw zand naar de zandbak brengen en het reinigen van de speeltoestellen. Terwijl de Koning heen en weer liep met een kruiwagen vol zand, spoot Koningin Máxima met de hogedrukspuit de speeltoestellen schoon.
Foto: Bart Homburg/Oranjefonds
Het Koninklijk paar bleef zo'n twee uur in Alphen aan den Rijn, waar ze behalve het werk ook een praatje maakten met andere vrijwilligers tijdens een lunch. "Gisteren waren we nog in Parijs en vandaag staan we weer hier. Allebei is even leuk", stelde de Koning tegen de pers. "Dit toont maar weer eens aan hoe ontzettend gevarieerd ons werk is." "Helpen met klussen, lekker bezig zijn en praten met vrijwilligers over van alles en nog wat is ook voor ons écht een leuke dag uit."

De Koning vertelde verder dat ze vorige week in huis ook een beetje hebben verbouwd voor Alexia. De prinses slaapt vanwege haar gebroken been tijdelijk beneden. Koningin Máxima noemde Alexia een "echte doorzetter.""Het gaat elke dag beter. Het is natuurlijk wel een uitdaging om niet te kunnen lopen en niet mee te kunnen doen met de andere kinderen. Maar ze is zo'n doorzetter en ze wil zo graag. Af en toe een beetje té graag. Dan komt ze tot haar grenzen en is het frustrerend, maar we zijn heel trots op haar."

1 opmerking: