Koningin Máxima geeft startschot 'Effectieve kwaliteitszorg voor iedereen' | De Oranjes

maandag 7 maart 2016

Koningin Máxima geeft startschot 'Effectieve kwaliteitszorg voor iedereen'

Koningin Máxima was vanmiddag in Oegstgeest aanwezig bij een bijeenkomst van WOMEN Inc. over verschillen tussen man en vrouw in de gezondheidszorg. Ze gaf het startschot van het Landelijke Actiejaar 'Effectieve kwaliteitszorg voor iedereen'.

Tijdens de bijeenkomst gingen zorgverleners, zorgverzekeraars, wetenschappers, patiënten, beleidsmakers, politici, farmaceuten en vakmedia in gesprek over hoe in de toekomst het verschil tussen mannen en vrouwen in de gezondheidszorg in de praktijk meer duidelijk te maken. Máxima schoof aan, als beschermvrouw van WOMEN Inc. WOMEN Inc. is een onafhankelijk platform dat vrouwen verbindt en versterkt. Zij brengt vrouwen bij elkaar van verschillende leeftijden, culturen en disciplines. Gezondheid en geld zijn hierin belangrijke thema's.
Directeur-generaal Angelique Berg maakte bekend dat het ministerie van VWS de komende jaren 12 miljoen euro investeert in onderzoek naar gezondheid van vrouwen. Samen met de Koningin gaf ze tot slot dus het startschot van het Landelijke Actiejaar 'Effectieve kwaliteitszorg voor iedereen'.

Kleding
Koningin Máxima droeg een bruine jurk/jas die ze al diverse keren gedragen heeft. Voor het eerst bij de opening van het Glazen Huis in 2009. Qua accessoires had ze weer de opvallende ketting om die uit verschillende stenen bestaat. Ook de gouden oorbellen ontbraken niet. Het enige verschil is dat ze nu andere laarzen onder haar outfit droeg.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten