Koningin Máxima bij Leerorkest Lustrumconcert | De Oranjes

woensdag 9 maart 2016

Koningin Máxima bij Leerorkest Lustrumconcert

Koningin Máxima genoot vanochtend in de Gashouder van de Westergasfabriek in Amsterdam van een concert dat uit 1088 kinderen, het Nederlands Philharmonisch Orkest, zangers van het koor van De Nationale Opera en verschillende solisten onder wie Tania Kross en Natalie La Rose bestond.

Het concert was georganiseerd naar aanleiding van het 10-jarig jubileum van het leerorkest. De leerlingen komen allemaal van Amsterdamse basisscholen met leerorkesten.Het Leerorkest werkt vanaf de start samen met Het Nederlands Philharmonisch Orkest. Onder leiding van dirigent Otto Tausk, samen met Leerorkest-leerlingen en zangers van het koor van De Nationale Opera werden muzikale klassiekers ten gehore gebracht. Dank zij het Amsterdamse voorbeeld voor leerorkesten op school, zijn er de afgelopen tien jaar ook door de rest van Nederland leerorkesten van start gegaan.
Als erevoorzitter van het platform ambassadeurs ‘Meer Muziek in de Klas’ omarmt Koningin Máxima deze ontwikkeling. Samen met het platform van ambassadeurs 'Meer Muziek in de Klas' zet zij zich nu bovendien ook in voor muziekonderwijs op de basisschool. Na afloop van het concert ontving de Koningin het boek voor startende Leerorkest-scholen ‘Zó werkt instrumentaal muziekonderwijs op school’. "Tien jaar leerorkest is een cadeau voor iedereen!" aldus de enthousiaste Koningin die kort het woord nam om de kinderen te bedanken voor het optreden.
De leerlingen waren erg trots om op te treden voor Koningin Máxima. Toen de beroemde gast de zaal verliet, werd ze dan ook vrolijk uitgezwaaid met groene sjaaltjes.

Voordat ze de auto weer instapte, stond ze de pers nog te woord:

Kleding
Koningin Máxima koos vandaag opnieuw voor een outfit die ze voor het eerst in 2007 droeg. De grijze outfit van Natan kennen we natuurlijk vooral van de doop van Prinses Ariane. Ook de hoed, van Fabienne Delvigne, droeg ze tijdens dat moment.

1 opmerking:

  1. Dit pakje blijft mooi; ik hoop dat ze deze nog vaker zal dragen

    BeantwoordenVerwijderen