Koning Willem-Alexander bezoekt Transvaalkwartier en Schilderswijk in Den Haag | De Oranjes

woensdag 23 maart 2016

Koning Willem-Alexander bezoekt Transvaalkwartier en Schilderswijk in Den Haag

Koning Willem-Alexander bracht vanmiddag een verrassingsbezoek aan de Haagse wijken Transvaalkwartier en de Schilderswijk.


Het onaangekondigde bezoek, wat de Koning op uitnodiging van de burgemeester aan de wijken bracht, begon op de markt, op de grens tussen beide wijken. Tegenover de media gaf de Koning een korte verklaring af over de aanslagen in Brussel en waarom een bezoek aan de Haagse markt zo belangrijk is. "We moeten onze rug recht houden, want dit is een aanval op onze open vrije samenleving. Daarom is een bezoek aan de Haagse markt zoals vandaag en ook daarna aan de Schilderswijk zo belangrijk. Allen die in Nederland wonen en in onze vrije en open samenleving geloven, ongeacht herkomst, moeten deel kunnen nemen aan deze open en vrije samenleving. Als we dat niet meer kunnen doen, dan winnen de terroristen en dan kunnen wij niet meer leven zoals wij willen. Dat is waar we voor staan en daar moeten we mee doorgaan.” aldus de Koning.

Tijdens de wandeling over de markt, praatte de Koning met bewoners. Hij wilde weten hoe mensen met een verschillende achtergrond zich in de wijk thuis voelen en wat zij er samen aan doen om de sociale samenhang te versterken. De Schilderswijk en Transvaal zijn de afgelopen jaren een aantal keren negatief in het nieuws geweest, onder meer omdat een deel van de jongeren er zou radicaliseren. Ook ging Koning Willem-Alexander langs bij een viswinkel.

Na het bezoek aan de markt werd timmerwerkplaats 'Het Ambacht' bezocht. Bij het Ambacht krijgen jongeren tussen de 18 en 27 jaar, die om uiteenlopende redenen moeilijk of nooit aan het werk zouden komen, deskundige leiding om aan hun toekomst te werken. Tot slot kreeg de Koning in hetzelfde pand een boksdemonstratie te zien van boksschool Choukoud Gym. Al sinds jaren kunnen de jongens en meisjes hier op een laagdrempelige manier trainen.

1 opmerking:

  1. Mooi woorden sprak de koning, maar nog mooier dat hij met het gewone volk praatte. Een koning naar mijn hart en uiteraard ook van de koningin

    BeantwoordenVerwijderen