Prins Constantijn opent Beyond Data Event | De Oranjes

dinsdag 29 maart 2016

Prins Constantijn opent Beyond Data Event

Prins Constantijn hield vandaag de openingstoespraak bij het internationale Beyond Data Event in het Van der Valk Hotel in Eindhoven.


Het evenement is bedoeld om verschillende steden over de hele wereld goed te laten communiceren met elkaar en informatie te delen. De wereldbevolking groeit namelijk in rap tempo. Tijdens het evenement kwamen gemeenten en belanghebbenden bij elkaar om innovatieve oplossingen te bedenken om dit onder controle te houden. Prins Constantijn is ambassadeur van StartUpDelta, een bedrijf dat beginnende jonge bedrijfjes helpt om in contact te komen met andere bedrijven, overheden en financiers. De prins ging in zijn speech in op het maatschappelijke belang van het delen van deze informatie.

In aanloop naar het evenement verscheen er in februari al een video met een interview met Prins Constantijn:

Ook de krant Metro sprak met de prins. Zo kreeg hij de vraag: Hoe leert u uw kinderen omgaan met techniek? "Ik ben met ze naar de Ziggo MegaDojo geweest (Een evenement waar kinderen leren programmeren. Daar waren ze erg enthousiast over. Mede daardoor gaan we het project Codeuur naar hun school brengen. Onze zoon is ook heel actief met Lego Mindstorm (robotica). Neelie Kroes (voormalig Eurocommissaris Digitale Agenda benadrukte al het belang van programmeren op school. Toen ik als adviseur voor haar werkte, hadden we een keer een bedrijfsuitje. Gingen we een dagje programmeren. Kregen we les van meisjes tussen de 8 en 12 jaar hoe we een spelletje konden maken. Dat was ontzettend interessant. " aldus de prins.

1 opmerking:

  1. Nog steeds die Mac Keeper!! Kijk maar uit! Anders ben je medeplichtig aan de vernieling.

    BeantwoordenVerwijderen