Koningin Máxima bij uitreiking Geuzenpenning 2016 | De Oranjes

maandag 14 maart 2016

Koningin Máxima bij uitreiking Geuzenpenning 2016

Behalve de start van de Week van het Geld, had de Koningin vandaag nóg een activiteit. In Vlaardingen was ze aanwezig bij de uitreiking van de Geuzenpenning 2016. 
Foto: ROYALDUO


De onderscheiding ging dit jaar naar Migrant Offshore Aid Station (MOAS), een particuliere organisatie die in nood verkerende vluchtelingen op zee redt. Directeur van Amnesty International Nederland, Eduard Nazarski, reikte de Geuzenpenning uit. MOAS is in 2013 opgericht door Christopher en Regina Catrambone. Vanuit thuisbasis Malta heeft de organisatie sinds 2013 ongeveer twaalfduizend vluchtelingen van de verdrinkingsdood gered. MOAS is actief op de Middellandse Zee en de Egeïsche Zee, tussen Turkije en Griekenland. Daarnaast vaart de organisatie op de Andamanse Zee en de Golf van Bengalen, waar vluchtelingen en migranten onder gevaarlijke omstandigheden Maleisië proberen te bereiken.
Foto: ROYALDUO
De Geuzenpenning is een initiatief van de stichting Geuzenpenning, opgericht door voormalig Nederlandse verzetsstrijders die actief waren tijdens de Tweede Wereldoorlog om de idealen van en de nagedachtenis aan de verzetsgroep 'De Geuzen' levend te houden.
Foto: ROYALDUO
Koningin Máxima was na afloop van de uitreiking al weer bijna in de auto gestapt, maar kon toch niet om het geschreeuw van het publiek heen. Ze besloot dus nog wat bossen bloemen aan te pakken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten