Koninklijk paar bij 5 mei-concert | De Oranjes

donderdag 5 mei 2016

Koninklijk paar bij 5 mei-concert

Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima hebben vanavond het Bevrijdingsconcert op de Amstel bijgewoond. Het concert is al jaren de afsluiting van de Viering van de Bevrijding.Voor het eerst was Prinses Beatrix er vanavond niet bij. Sinds de troonswisseling heeft de prinses nog drie keer het 5 mei-concert bijgewoond. Beatrix was al aanwezig vanaf het eerste jaar dat het bevrijdingsconcert georganiseerd werd, in 1996. Het concert associeert dan ook al gauw met de prinses, en daarom is het even wennen dat ze besloten heeft er vanaf dit jaar niet meer bij te zijn.

Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima arriveerden voor aanvang van het concert bij theater Carré waar ze alvast de artiesten ontmoetten. Koning Willem-Alexander had op zijn jas een broche van het logo van Bevrijdingsdag gespeld. Koningin Máxima droeg opnieuw de feestelijke jurk met gouden patronen.
Tegen 21.00 uur wandelde het gezelschap naar de tribune op het ponton. Daar genoten ze ruim een uur van de optredens van onder andere Ali B, Paul de Munnik, Hadewych Minis en het Radio Filharmonisch Orkest.
Op het programma stonden nummers als Heroes van David Bowie, Zwart Wit van Frank Boeijen, delen uit West Side Story en Nieuwe Held van Ali B, het nummer dat hij vorig jaar speciaal schreef voor het Concert van de Vrijheid. Het concert eindigde zoals ieder jaar met het nummer We’ll meet again, waarop het Koninklijk paar per boot vertrok.

1 opmerking:

  1. Inderdaad een feestelijke jurk van de koningin. De onderste foto vind ik het leukst :)

    BeantwoordenVerwijderen