Koningin Máxima en Prinses Mabel bij ‘Women Deliver 2016’ | De Oranjes

woensdag 18 mei 2016

Koningin Máxima en Prinses Mabel bij ‘Women Deliver 2016’

Koningin Máxima was vandaag in Kopenhagen bij de vierde editie van de conferentie 'Women Deliver'. Ook Prinses Mabel was aanwezig. 
De internationale conferentie over gezondheid, welzijn en vrouwenrechten werd maandag geopend door Prinses Mary van Denemarken en Prinses Mette-Marit van Noorwegen. Tijdens de conferentie, die nog tot morgen duurt, staat de uitvoering van de Duurzame Ontwikkelingsdoelen (Sustainable Development Goals) centraal. In het bijzonder de doelen die zich richten op vrouwen, zoals betere toegang tot onderwijs, gezondheid, economische ontwikkeling van vrouwen en de gelijke rechten tussen man en vrouw. Koningin Máxima sprak tijdens de plenaire sessie 'Want to end poverty? Invest in Women's Economic Empowerment' over het belang van goede toegang tot financiële diensten voor de economische ontwikkeling en zelfstandigheid van vrouwen.

Hoewel wereldwijd steeds meer vrouwen gebruik maken van een bank- of spaarrekening, leningen, verzekeringen of pensioenen, moeten nog altijd 1,2 miljard vrouwen het zonder stellen. Koningin Máxima nam ook deel aan een paneldiscussie over digitale dienstverlening. Mobiel bankieren biedt mensen in afgelegen (landbouw) gebieden ook de kans om deel te nemen aan het financiële verkeer. Prinses Mabel was al een paar dagen aanwezig in de Deense hoofdstad, als oprichter en CEO van Girls Not Brides, dat strijdt voor een einde aan kindhuwelijken. Maar vandaag trad de prinses ook op als moderator bij een discussie over hoe de nieuwe duurzame ontwikkelingsdoelen van de VN resultaat kunnen hebben voor meisjes en vrouwen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten